Yasama yılı Erdoğan'ın konuşmasıyla açıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılış töreni için geldiği TBMM'de konuştu.

SİYASET 01.10.2020, 15:23 01.10.2020, 16:13
Yasama yılı Erdoğan'ın konuşmasıyla açıldı

TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Onur Kıtası'nı selamladıktan sonra Genel Kurul Salonu'na geçti.

15 Temmuz

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Kıbrıs ve Azerbaycan Türklerinden, Balkanlar ve Kuzey Afrika'ya kadar her yerde kardeşlerine samimi destek verdiğini, Türk milletiyle birlikte tüm dostlarının da umut kaynağı olduğunu gösterdiğini ifade eden Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi "demokrasiye bedel ödemeden sahip olmuş bir ülke" diye itham edenlerin, 15 Temmuz gecesi bu bühtanlarından dolayı utanç duyduklarını umduğunu söyledi.

Kalıcı barış için işgalden çekilsin

Türkiye'nin "iki devlet tek millet" olarak gördüğü Azerbaycanlı kardeşlerine tüm imkanlarıyla ve tüm kalbiyle destek vermeye devam edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede kalıcı barışın yolunun Ermenistan'ın işgal ettiği her karış Azerbaycan toprağından geri çekilmesinden geçtiğini bildirdi.

Haydut devlet

Ermenistan yönetimininin her şeyi bir kenara bırakarak ısrarla Türkiye’ye iftira atma gayretinde olduğunu ve bunun kendisini kurtarmayacağını belirten Türkiye Cumhurbaşkanı, "haydut devlet" olarak nitelediği Ermenistan'a destek veren ülkeleri de, insanlığın ortak vicdanı önünde hesap sorulacağı konusunda ikaz ettiğini kaydetti.

Yunanistan ve GKRY

Akdeniz’deki siyasi ve ekonomik potansiyelin paylaşımıyla ilgili anlaşmazlıkların hakkaniyet temelinde çözülmesinin Türkiye'nin öncelikli tercihi olduğunu dile getiren Erdoğan, Avrupa Birliği'nin, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminin şımarıklıklarının esiri olduğunu ve etkisiz, ufuksuz ve sığ bir yapı hâline dönüştüğünü söyledi.

Filistin

"Kudüs bizim şehrimizdir, bizden bir şehirdir." diyen Recep Tayyip Erdoğan, her platformda mazlum Filistin halkının haklarını dile getirmeyi, Türkiye ve Türk milleti adına şeref kabul ettiklerine vurgu yaptı.

Ekonomi

Türk ekonomisinin yaşadığı bunca saldırı ve şoklardan sonra kırılganlıklara karşı daha dayanıklı, krizlere karşı daha hazırlıklı yapıya kavuştuğunun altını çizen Erdoğan, Covid-19 pandemisi döneminde gelişmiş ülkelerin dahi halkını kendi hallerine terk ettiğini, Türkiye'nin ise salgın döneminde içeride ve dışarıda erdemli bir duruş sergilediğini hatırlattı.

İdam tartışması

İdam tartışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'nin idamla ilgili olumlu bir karar vermesi durumunda, onama makamı olarak bunu onaylayacağını kaydetti.

AYM düzenlemesi

Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Anayasa Mahkemesi (AYM) ile ilgili yeni bir yapılanmaya gitmesi, yeni bir adım atması durumunda da kendisinin de buna seve seve katılacağının altını çizdi.

HDP'nin açılışa katılmaması

Erdoğan, HDP'nin yeni yasama yılı açılışına katılmaması ile ilgili olarak da, varlığıyla ile yokluğu arasında zaten herhangi bir farkın bulunmadığını ifade ederek, "Çünkü her zaman onların yeri ya dağdır ya sokaklardır." ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)