Özel kürsüye çıktı, "artık yoklar" dediği 4 ismi sıraladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında gündemin önemli başlıkları hakkında konuştu. Yerel seçimdeki başarının mutluluk verici olduğunu kaydeden Özel, "Aramızda olmayacak 4 kişiyi selamlamak istiyorum." diyerek belediye başkanı seçilen CHP'li milletvekillerini saydı. CHP lideri Özel, İran-İsrail gerilimi ve Antalya'daki teleferik faciası hakkında da konuştu.

SİYASET 16.04.2024, 14:06 16.04.2024, 14:33 Hakan Öksüz
Özel kürsüye çıktı, "artık yoklar" dediği 4 ismi sıraladı

Partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerdeki başarıya dair konuştu. Seçim sonuçlarının mutluluk verici olduğunu kaydeden Özel, "Bunu mutluluğu borçlu olduğumuz pek çok kişi var. Örgütümüze, baba ocağı CHP'nin bacasını tüttürenlere buradan selam yolluyorum." ifadelerini kullandı.

"Aramızda olmayacak 4 kişiyi selamlamak istiyorum"

"Bundan sonra aramızda olmayacak 4 kişiyi selamlamak istiyorum." diyen Özel, belediye başkanı seçilen CHP'li vekilleri saydı.

CHP'nin önceki dönem Grup Başkanvekili Burcu Köksal'ın bu isimlerden biri olduğunu açıklayan Özel, "Kendisi Afyonkarahisar milletvekilimizdir. Diğer vekillerimiz Abdurrahman Tutdere, Hasan Baltacı ve Ahmet Önal da bu isimler arasındalar. Bazıları bir, bazıları dört dönem vekilimiz oldu. Kendi illerinin sesini duyurdular. Şimdi de gruptan ayrıldılar ve kendi illerinde belediye başkanı oldular." dedi.

İran-İsrail gerilimi: "Tansiyonu düşürmek için öncü olmalıyız"

İran ile İsrail arasında yaşanan gerilimden söz eden CHP lideri Özel, "İki tarafın da gerginliğini düşürücü adımlar atmalıyız. Çevremiz ateş çemberine döndü. Dolayısıyla Türkiye, tansiyonu düşürecek bütün çabalara öncülük etmeli. Bunun ön koşulu, Gazze'deki çatışmaların sona ermesidir." değerlendirmelerinde bulundu.

"Deniz Gezmiş'in Filistin davasına sahip çıkacağız"

Yaşanan gelişmeler nedeniyle dün için planlanan Filistin gezisini ertelemek zorunda kaldığını belirten Özgür Özel, "Gazze'de 33 bin insan öldü. Bunu dünyaya duyurmak için en kısa sürede oraya gideceğiz. Bülent Ecevit, Arafat ile nasıl ilişki kurmuşsa biz de bu meselede öyle yapacağız. Deniz Gezmiş'in Filistin davasına sahip çıkacağız. Doğu Kudüs'ün başkenti olacağı bir Filistin devletinin, 1967 sınırlarına göre kurulması çok önemli. Bir ülke içinde muhalefet olsak da dışarıda Türkiye'nin partisiyiz." dedi.

Antalya'daki teleferik faciası 

Antalya'da yaşanan teleferik faciası hakkında da değerlendirmelerde bulunan Özel, "Olayda sorumluluğu olan herkes ceza almalı. Kimsenin gözünün yaşına bakılamaz böyle bir durumda. Antalya'da yaşanan durum, büyük bir vicdansızlık ve hukuksuzluk örneğidir. Bu teleferik, AK Parti döneminde 2017 yılında yapılmış. 3 defa denetleme yapılmasına ve şirketteki görevinden ayrılmasına rağmen mesele Mesut Kocagöz'ün üzerine yıkıldı. Hiçbir kusuru yok. Tutukluluk tedbirine başvrulması akıl alır gibi değil." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)