Ömer Çelik'ten İBB'ye 'karla mücadele' tepkisi

Ömer Çelik, megakent İstanbul'daki karla mücadele tartışmalarına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. Çelik, "İBB'de büyük bir yönetim zafiyeti olduğu görülmüştür. Ortada bir kaos varken İmamoğlu'nun saatlerini restoranda geçirmesi elbette siyasi bir tartışma yaratır. Bu gayet doğal bir durumdur." dedi.

SİYASET 26.01.2022, 19:55
Ömer Çelik'ten İBB'ye 'karla mücadele' tepkisi

AK Parti Sözcüsü Çelik, megakent İstanbul'daki karla mücadele tartışmalarına ilişkin konuştu.

"Daha da acınası olanı..."

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi herkesi tedbire davet ederken yalnızca kendisi tedbir almamış. İBB'de büyük bir yönetim zafiyeti olduğu görülmüştür. İBB yönetimi İstanbul sakinlerine sahip çıkmamıştır. En sıradan tedbirlerin dahi alınmadığı görüldü. Toplu taşıma araçlarının dahi insanları taşımaya uygun olmadıkları görüldü. Daha da acınası olan ise krize müdahalede bulunması gereken bir kar küreme aracının İmamoğlu'nun yemek yiyebilmesi için yolun açılması adına çalışıyor olması.

"Büyük bir zaaf görüldü"

CHP yönetiminin bu olaya el koyması gerekiyor. CHP'nin belediyeden bihaber olduğu görülüyor. İstanbul'a ilk defa kar yağmıyor. 5 sene evvel daha çok kar yağdı. Alınan tedbirlere bakıldığında kurumsal hafızanın tamamen silindiği görülüyor, bir beyin yıkama çalışması görülüyor. 5 sene evvel 1,2 metre kar yağıyor, şimdi yağan kar ise 80 santimetre. Kente o dönem 136.000 ton tuz dökülmüş, 539 ton solüsyon kullanılmış. Bugün ise 55.000 ton tuz dökülmüş, 2 tankerlik solüsyon kullanılmış. Sürekli olarak liyakatten, ehliyetten ve kul hakkından bahsediyorlar. Siyaseten etiketleme yaparak çok sayıda kişinin işten atılması, emeklerinin silinmesi, bir beyin yıkama çalışmasını açık ve net bir şekilde gösteriyor. İstanbul'da büyük bir zaaf görüldü. Ortada bir yönetimsizlik var. Kriz bizzat yönetim tarafından oluşturulmuştur. 

"Siyasi deneyimsizlik"

Bu gibi dönemlerde mobil büfeler, çekiciler konulur. Kimin nerede tatil yaptığı, kiminle yemek yediği hiç kimseyi ilgilendirmez. Ortada bir kaos varken İmamoğlu'nun saatlerini restoranda geçirmesi elbette siyasi bir tartışma yaratır. Bu gayet doğal bir durumdur. Bilgilendirme yapan İBB Sözcüsü yurt dışında. Yurt dışından konuşacaksın, tepki gösteren yurttaşlarımızı 'troll' olarak niteleyeceksin. Sonuç olarak ne oldu? Hepsi doğru çıktı. Yalanlama yapan CHP'liler bir bir tweet silmeye başladı. Daha kendi parti içini dahi kontrol edemiyorlar. Sonuç olarak çok önemli bir kriz söz konusu. Bu tamamen siyasi deneyimsizliktir. Kriz zamanında böyle bir görüşme yapılmamalı, iptal edilmeli."

Yorumlar (0)