Meral Akşener son toplantıyı anlattı: Kılıçdaroğlu sinirlendi ve ayağa kalktı!

Meral Akşener, son toplantıda kendisinin kamuoyu yoklamasına gündeme getirmesinden dolayı Kılıçdaroğlu'nun hiddetlenip masadan kalktığını ifade etti.

SİYASET 05.03.2023, 17:09 05.03.2023, 17:14
Meral Akşener son toplantıyı anlattı: Kılıçdaroğlu sinirlendi ve ayağa kalktı!

Muhalefetin dağılması sonrasında meydana gelen 6'lı masa toplantısına dair ayrıntılar netleşiyor.

İYİ Parti lideri Akşener, Gazeteci Candaş Tolga Işık'a konuştu.

Akşener, son toplantı öncesinde diğer liderler arasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığının konuşulup anlaşıldığını ifade etti.

"Adaylar için kamuoyu yoklaması gerçekleştirelim"

İYİ Parti lideri, kendisine söz geldiğinde İmamoğlu ve Yavaş'ın anketlerde öne çıktığını söylediğini ve kamuoyu yoklaması yapılmasını teklif ettiğini söyledi.

Bu isteğin ardından Kılıçdaroğlu'nun hiddetlenip ayağa kalktığını ifade eden Akşener şunları söyledi:

"O güne dek hiçbir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu veya başkası Cumhurbaşkanı adayı ismi için konuşulmamıştı. O günde masaya oturduk ve "Baktım ki benim dışımdaki herkesle Kılıçdaroğlu'nun adaylığı görüşülüp anlaşılmış. En son söz bana gelene dek herkes Kemal Bey'in adaylığını ifade etti.

Söz bana gelince ise anketlerde İmamoğlu ve Yavaş çıkıyor, dedim. Fakat isterseniz kamuoyu araştırması gerçekleştirelim ve ona göre hareket edelim, dedim.

"Kılıçdaroğlu hiddetlenerek ayağa kalktı"

Kılıçdaroğlu, kabul etmedi ve önerime hiddetlenerek ayağa kalktı. Adaylığının bugün ortak bir yazılı açıklama ile duyurulması talebini iletti.

Ben de partime sormaksızın böyle bir karar veremem, dedim. 'Siz imzalamayın o vakit biz imzalarız duyururuz deyince, o vakit ben masadan kalkayım, dedim. Siz bilirsiniz, dedi. Ali Bey tansiyonu düşürmek amacıyla bir araya girdi ve aday isminde değil ama adaylık konusunda mutabakata varıldığına ilişkin metin imzalandı.

Yorumlar (0)