Meral Akşener: 28 yıldır haykırıyoruz: Karabağ Azerbaycan'dır!

Grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, "28 senedir, bıkmadan usanmadan haykırıyoruz: Karabğ Azerbaycan'dır." dedi.

SİYASET 11.11.2020, 13:26
Meral Akşener: 28 yıldır haykırıyoruz: Karabağ Azerbaycan'dır!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

10 Kasım'a ilişkin mesajlarıyla konuşmalarına başlayan Meral Akşener, "Tarih bilenler, kadir kıymet bilenlerin 82 senelik hasretinin yıl dönümüydü dün. Türk milleti, cennet vatanımızda, alnımızın değmiş olduğu toprağın her bir köşesini, milletine seccade yapan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal kahramanlarını çok sevdi." dedi.

Türk milletininin büyük kahraman Mustafa Kemal Atatürk'e sevgi ve vefasından hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini söyleyen Akşener, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhu şad, mekanı cennet olsun." dedi.

"Her zaman söylediğimiz gibi Karabağ Azerbaycan'ındır"

Tüm dünyanın diken üstünde olduğu bu dönemde, Türk'Ün makus talihini aşama aşama yendiği büyük bir destanı yakın bir şekilde takip ettiklerini ifade eden Meral Akşener, "Azerbaycan Türk Ordusu, işgal altında olan vatan topraklarında, ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmayı sürdürüyor. Şuşa'dan gelen müjdenin hemen sonrasında imzalanmış olan bu anlaşma mukaddes bir hakkın teslim edilmesidir. 28 senedir haykırıyoruz. Karabağ Azerbaycan'ındır. Sırada Hankendi, Hocalı var. Rabbim bize o günleri de göstersin inşallah." dedi.

"Yüreklerimiz kardeşlerimizle beraber atıyor"

Gandi'nin kendisini tutuklayan İngiliz komutana İstiklal Harbi'ni örnek gösterip, "Öldürmekle, zulümle iş bitmiyor. İşte Türkler, cenazeleri için hazırlanmış olan tabutları sahiplerinin başına geçirdiler." sözlerini anımsatan Akşener, "Bu gerçek bugün de Azerbaycan'da hayat bulmuş olarak görülüyor. Kardeşlerimizi, Allah muzaffer eylesin. Bütün dünya bilsin ki, nefesimizi tuttuk, yumruğumuzu sıktık, yüreğimiz kardeşlerimizle beraber atıyor." şeklinde konuştu.

"İlişkilerimizin devletlerarası bir kimlik kazanmasını istiyoruz"

ABD'deki başkanlık seçimlerine ilişkin de konuşan Akşener, "Bu noktadan sonra global ve bölgesel etkilerin yanında, bizim için önemli olan, Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye ile olan ilişkileri ve Türkiye'nin milli çıkarlarına ilişkin duruşunu nasıl sergileyeceğidir." ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin dünyadaki hakim güçlerden biri olduğunu söyleyen Akşener, "Fakat bizim için asıl önemli olan, ABD başkanının Türkiye siyasetine nasıl baktığı değil, ülkemizin milli çıkarlarının nasıl korunacağıdır." cümlelerini kurdu.

"Gücün devreye alınmasını bekliyoruz"

Bu açıdan bakıldığı zaman Donald Trump'ın başkanlığını yaptığı dönemin hiç de iyi bir dönem olmadığını söyleyen Akşener konuşmasının devamında şunları dedi:

"Biden'ın başkan seçilmesi farklı mı olacak. Bunu zaman gösterecek. Fakat yeni bir döneme girdik. Donald Trump döneminde 'ahbap-çavuş' boyutuna indirilen ilişkilerin, tekrar devletlerarası bir kimlik kazanmasını istiyoruz. Diplomasi, kişisel ahbaplıklar üzerinden değil, liyakatli kadrolarla akıllıca devam ettirilmelidir. Türkiye güçlü ve ciddi bir demokrasi kültürüne sahiptir. Bu gücün ve ciddiyetin tekrar devreye girmesini istiyoruz."

"Depremden sonra devlet ciddiyetine yakışmayan açıklamalar yapıldı"

İzmir depremi sonrası, hükümete bağlı olan kurumlarla, yerel yönetimlerin uyumlu çalışmasından rahatsızlık duyanların gereksiz bir tartışmayı kovaladığını kaydeden Meral Akşener, "Vatandaşlarımız sevdiklerini kaybetmişler, canları yanmış, devletin kendilerine el uzatmasını bekliyoruz. Bir de bakıyoruz ki, abuk subuk, devlet ciddiyetine yakışmayan açıklamalar yapılıyor." dedi.

Akşener, binaları denetlemenin iktidarın görevi olduğunu söyleyerek, "Eksikleri varsa gidermek için, vatandaşa omuz vermek sizlerin görevi, bunu yapmıyorsunuz, bir de kalkıp vatandaşı suçlarcasına laflar sarf ediyorsunuz. Ayıptır." şeklinde konuştu.

"Devlet vatandaşınının sırtındaki yükü alır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Meral Akşener sözlerine şöyle devam etti:

"Devlet, 'üzerine biraz daha koyarak yenisini yapsalardı' demez. Devlet, 'ben vatandaşımın yanındayım, gelin hep birlikte yapalım' der. Devlet zor durumdaki vatandaşına kendi işini yıkmaz. Aksine devlet, vatandaşının sırtındaki yükü alır. 

Devlet zor günler için toplanan deprem vergilerini saçıp savurmaz. Devlet sözünü tutar, toplamış olduğu 35 milyar doları, milletinin evlerinde sağ salim oturması amacıyla harcar. Türk devlet kültürüne yakışan da budur." 

"Sıfır faizli uzun vadeli kredi verin, vatandaşın yaraları daha hızlı sarılsın"

Akşener konuşmasında müteahhitlere kamu bankaları üzerinden krediler verildiğini söyeyerek, "Gelin aynı imkanı vatandaşlarımıza da tanıyın. Akıl vereceğinize, gelin, uzun vadeli ve sıfır faizli krediler verin, vatandaşın da yaraları daha hızlı sarılsın. Evi hasarlı olan yeni evine, az hasarlı olan ise daha sağlamına kavuşsun. Yaklaşmakta olan İstanbul depremi için, bir an önce bunu yapın." dedi.

"Türkiye daha fazla bu zihniyetle yönetilemez"

Akşener, birçok binanın kontrollerinin ve deprem simülasyonlarının gerçekleştirildiğini söyleyerek, "Şimdi yetkililere düşen, derhal kolları sıvamaktır. Böyle bir yönetim anlaşı olamaz ve Türkiye bu zihniyetle daha fazla yönetilemez." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)