Kılıçdaroğlu, Soylu’ya açtığı tazminat davasını kazandı: Hesap soracağımızı söylemiştik!

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik 2022 yılında sarf ettiği hakaret içerikli sözler nedeni ile 40 bin lira tazminat ödeyecek.

SİYASET 07.09.2023, 14:22
Kılıçdaroğlu, Soylu’ya açtığı tazminat davasını kazandı: Hesap soracağımızı söylemiştik!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eski İçişleri Bakanı ve mevcut AK Parti İstanbul Milletvekili olan Süleyman Soylu’ya açtığı tazminat davasını kazandı. Mahkeme tarafından verilen karara göre Soylu, Kılıçdaroğlu'na 40 bin TL tazminat ödeyecek.

"Hesap soracağımızı söylemiştik"

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, AK Parti'li Soylu, hakkında 18 Kasım 2022 tarihinde Kılıçdaroğlu için sarf ettiği sözleri nedeni ile açtıkları tazminat davasını kazandıklarını ifade etti. Çelik, ‘‘Süleyman Soylu'dan, bu seviyesizliğinin hesabını soracağımızı dile getirmişti! Sözümüzü tuttuk... Soylu’nun 18.11.2022 Tarihli hakareti nedeni ile kendisine açtığımız davayı kazandık. Bugün Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesinde son duruşması görülen davada Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu lehine 40.000 TL tazminat ödenmesi hükmedildi. Soylu ile benzerlerini üzmeye ve onlardan hesap sormaya devam edeceğiz..." ifadelerini kullandı.

Soylu, ne söylemişti?

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2022 yılında düzenlenen bütçe görüşmeleri sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin "Kara para aklayan da uyuşturucu ticareti gerçekleştirende şerefsizdir. İspat edemeyen Kılıçdaroğlu da şerefsizdir. Bu da bu kadar basit. İspat etmeyen şerefsizdir" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Yorumlar (0)