Kılıçdaroğlu'ndan, Erdoğan'ın 'mülteciler' açıklamasına sert cevap

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Finansı iyi yönetmek suretiyle göçmenleri koruma altına alıyoruz, almaya da devam edeceğiz." açıklamasına sert sözlerle cevap verdi.

SİYASET 06.08.2021, 20:15 07.08.2021, 18:20
Kılıçdaroğlu'ndan, Erdoğan'ın 'mülteciler' açıklamasına sert cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Finansmanını iyi yönettiğimiz için göçmenleri ülkemize alıyoruz, daha da almaya devam edeceğiz." sözlerine, "Gel mahallesini satmak istediğin vatandaşlardan onay alalım, seçime gidelim." cevabını verdi.

"Gel seçime gidelim"

Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar, şu şekilde: 

"'Finansmanını iyi yönettiğimiz için göçmenleri ülkemize alıyoruz, daha da almaya devam edeceğiz.' demişsin Erdoğan. Halkın mahallelerini, huzurunu satmayı 'yatırım' olarak nitelendiriyorsun, bunu açık bir şekilde söylüyorsun. Gel mahallesini satmak istediğin vatandaşlardan onay alalım, seçime gidelim.

"Neden kaçıyorsun?"

Halkın mahallesi, halkın kararı. Neden bundan kaçıyorsun? Yineliyorum; sığınmacı meselesi, Türkiye'nin en dezavantajlı mahallelerini, en yoksul bölgelerini vurmuştur. Erdoğan 'Kürt mülteci', 'Arap mülteci' diyerek güya siyasal strateji yapıyor fakat tamamen halkı manipüle etmeye çalışıyor.

"Siyasal manipülasyonlar peşindesin"

Gerçek şu ki kendisi, Türkiye'nin en gelişmemiş bölgelerinin gençlerini tarumar etmiştir. Türk gençlerimizin de Kürt gençlerimizin de yaşamı tarumar olmuştur. Erdoğan siyasal manipülasyonlar peşindedir. Bu akşam katılacağım canlı yayında bu konuya bir kez daha değineceğim.

"Onlar mülteci değil"

Aynı Erdoğan, medyanın Afganlar ile ilgili sorusuna cevap vermekten kaçıyor. Çünkü yakalandı. Ülkemize gelen Afgan erkek grupları mülteci değil, ABD’ye hizmet etmiş olan askerler. Erdoğan, 'iyi finansmanla yenilerini ülkemize alacağız' söylemin, bu gelen Afganlar için de geçerli mi?"

Yorumlar (0)