Kaftancıoğlu'ndan İmamoğlu’na değişim çıkışı: Kardeşim, siz önce kendinizi değiştirin!

CHP kanadından sular bir türlü durulmuyor. Parti ‘değişim isteyenler’ ve ‘değişim istemeyen’ diye ikiye bölünmüş durumda. Değişim isteyenlere tepki gösteren İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise sert bir çıkış yaptı. Kaftancıoğlu, ‘‘Kardeşim, CHP’de neyi değiştireceksiniz? Önce kendinizi değiştirin” şeklinde konuştu.

SİYASET 16.09.2023, 16:58
Kaftancıoğlu'ndan İmamoğlu’na değişim çıkışı: Kardeşim, siz önce kendinizi değiştirin!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan değişim gerginliği hala devam ediyor.

Değişim tartışmalarının fitilini ateşleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’ye genel başkan olmak için harekete geçse de mevcut lider Kemal Kılıçdaroğlu tarafından adaylık girişimi engellendi.

CHP’li Özgür Özel adaylığını ilan etti

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise dün Genel Merkez'de yaptığı açıklama ile adaylığını resmen ilan etti. Bu durumun üzerine gözler Kılıçdaroğlu’nun destekçilerine çevrildi.

Kaftancıoğlu, çalıştaya katıldı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün gerçekleşen 'İstanbul Tüzük Çalıştayı'na katıldı. Parti üyelerinin de yer aldı programda Kaftancıoğlu, çalıştay öncesi katılımcılara bazı açıklamalarda bulundu.

Değişim isteyenleri sert şekilde eleştirdi

Ekrem İmamoğlu ile aralarında soğuk rüzgarlar esen Canan Kaftancıoğlu'nun gündeminde Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ortaya çıkan 'değişimciler' vardı.

"Kardeşim, siz önce kendinizi değiştirin"

Değişim isteyen partililere sert tepki gösteren Kaftancıoğlu, "Kardeşim, CHP’de neyi değiştireceksiniz? Önce kendinizi değiştirin" şeklinde çıkış yaptı.

"Bana bu mutluluğu ve gururu sizler yaşattınız"

İstanbul örgütünün parti temsilcisi olarak bugüne kadar üstlendiğim görevler içinde hayatım boyunca en fazla gurur duyacağım görev bu oldu" diyen CHP’li Kaftancıoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Bana bu mutluluğu ve gururu sizler yaşattınız. Partimizin tüzüklerini tek tek inceledim. Ben bir hukukçu değilim fakat aklım ve fikrimin erdiği kadarıyla, gerçekten tüzükler konusunda çok ilerici süreçler olmuş ve zaman içinde giderek daha da ilerlemiş. Sadece bir şeyi fark ettim. Örneğin 2018 yılında en son değiştirilen tüzükte o kadar fazla muğlak ifadeler var ki. Bunu burada yazsak ne olur da bunu da yazmayalım şeklinde. Mesela geçmiş yıllarda hazırlanan tüzüklerimiz daha net. Hiç olmazsa kuralı koymuş sonra da tarif etmiş. Şimdi bunları niye söylüyorum? 2018'yılındaki tüzüğün mimarı olanlar çıkıyor şimdi çıkmış diyor ki 'parti içinde değişim şart'. Kardeşim siz önce kendinizi değiştirin başka bir şey söylemeyeceğim. Kendinizi değiştirmenin dışında neyi değiştireceksiniz?

"Fatura örgüte kesildi"

Seçim sonrası yapılan eleştirilere ilişkinde yorum yapan Canan Kaftancıoğlu, sözlerine şunları da ekledi.

Seçim sonrası tartışıldı, konuşuldu, yazıldı, çizildi ve tabi ki yine her zaman olduğu gibi fatura örgüte kesildi. Çünkü birilerinin hiçbir eksiği ya da suçu olmaz. Her zaman örgüt suçludur, örgüt çalışmamıştır...

Değerli yol arkadaşlarım, partinin İstanbul örgütü genel seçim sürecinde yani sizler çalıştınız. Koltukta oturarak bu yapılsın, şu yapılsın diyen profesyonellere rağmen durmadan çalıştınız. İstanbul örgütü, bu kadar da olmaz denilen listedeki isimlere rağmen çalıştı. Sizler, listeler oluşturulurken fikrinizin alınmamasına rağmen çalıştınız. Sizler genel başkanımız ve cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu itibarsızlaştırılmasına rağmen, sokakta her lafın edilmesine rağmen bağrınıza taş bastınız ve yine de çalıştınız. Bu kadar rağmenlere rağmen bu derece çalışan başka bir örgüt var ise buyursunlar, gelip göstersinler.

Yorumlar (0)