Kabine yarın toplanıyor: Gündemde hangi konular var?

Kabine iki haftalık ara sonrasında yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Külliyede gerçekleştirilecek toplantıda deprem ve sel felaketiyle seçim öncesindeki çalışmalar ele alınacak.

SİYASET 19.03.2023, 15:23 14.06.2023, 09:34
Kabine yarın toplanıyor: Gündemde hangi konular var?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanıyor. Toplantıda ülke gündemine ilişkin konular görüşülecek.

Afetlere ilişkin son durumun değerlendirmesi yapılacak

Toplantıda 11 şehrimizi etkileyen deprem ile sonrasında meydana gelen gelişmeler ele alınacak. Deprem bölgesinin son durumu, afetlerin açtığı yaraların sarılması amacıyla atılacak olan adımlar, depremzedelere dair yardımlar da geniş bir şekilde değerlendirilecek. Geçiş sürecinde oluşturulmuş olan konteyner şehirlerdeki çalışmalarla kalıcı konutların inşa sürecinde gelinen son durum görüşülecek. Adıyaman ve Şanlıurfa'daki sel felaketlerine dair son durum incelenecek ve ilgili bakanların yapılan çalışmalara ilişkin kabineye bilgi vermesi bekleniyor.

Seçim değerlendirmeleri gerçekleştirilecek

Kabinenin başka bir gündem maddesiyse 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ile vekillik seçimleri olacak. Vekillik listeleri bakanların vekil olup olamayacağı, seçime dair çalışmalar toplantının önemli gündem maddelerinin arasında alacak. Bunların yanında terörle mücadele ve dış politika gibi konulara da değinilecek.

Erdoğan, açıklama gerçekleştirecek

2 haftalık ara sonrasında gerçekleştirilecek olan Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına geçip açıklamalar yapacak.

Yorumlar (0)