İYİ Parti'den istifa etti, Meral Akşener'e demediğini bırakmadı!

İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer alan, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinden istifa etti.

SİYASET 04.03.2021, 14:48 04.03.2021, 18:23
İYİ Parti'den istifa etti, Meral Akşener'e demediğini bırakmadı!

Millet İttifakında parti içinden ayrılıklar gelmeye devam ediyor. İYİ Parti kurucularından İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Özdağ, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Düzenlediği basın toplantısında parti ve Meral Akşener hakkında çok sert sözler kullanan Ümit Özdağ, istifa gerekçelerinden de söz etti. Meral Akşener ile olan çekişmesi, ilk başkanları hakkında iddialar, HDP'nin Kars'ı kazanması gibi birçok konuda açıklamalarda bulunan Özdağ, sözlerini partiden istifa ettiğini duyurarak tamamladı.

"Partide FETÖ ile iltisaklı kişiler var"

Parti üyelerinden İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu FETÖ ile iltisaklı olduğunu iddia eden Özdağ, FETÖ ile mücadelesi yüzünden Meral Akşener'in kendisinden rahatsız olduğuna dikkat çekti.  Özdağ, Akşener ile hiçbir zaman başkanlık çekişmesi içerisinde olmadığına, parti içi muhalefet yapmadığına ve İYİ Parti'nin CHP'nin uydusu olma yolunda ilerlediğine vurgu yaptı.

"CHP İstanbul il başkanı, İYİ Parti'nin içişlerine karışıyor"

CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, İYİ Parti'nin içişlerine de karıştığını iddia eden Özdağ, Türk milliyetçilerinin zamanı geldiğinde bu zihniyetle hesaplaşacağına dikkat çekti.

"HDP'nin Kars'ı almasına ses çıkarmadı"

Özdağ, partisinin HDP ile ilişkilerinden de rahatsız olduğunu belirtirken seçim döneminde Akşener'in, HDP'nin Kars'ı kazanması sürecinin önünü açtığı şeklinde çarpıcı bir açıklamada bulundu. 

Yorumlar (0)