HÜDA PAR Genel Başkanı: İkinci turda işler terse dönebilir

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ikinci turda rehavete kapılmaları durumunda tablonun muhalefet lehine terse dönebileceğini söyledi. İkinci turda aynı şekilde sandığa gitmek gerektiğine vurgu yapan Yapıcıoğlu, partilerini "terörizm" ile suçlayan Kılıçdaroğlu ve Akşener'e birkaç soru yöneltti.

SİYASET 19.05.2023, 18:24 20.05.2023, 15:48 Hakan Öksüz
HÜDA PAR Genel Başkanı: İkinci turda işler terse dönebilir

Bağcılar'daki bir sosyal tesiste Batmanlılar ile buluşan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gündeme ilişkin konuştu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, "HÜDA PAR'ın Meclis'teki yemin ile sorunu var." açıklaması hakkında yorumda bulunan Yapıcıoğlu, "Pinokyo, bunları söyleseydi burnu Ankara'ya kadar uzardı." dedi.

"Tablo tersine dönebilir, ikinci turda kimse rehavete kapılmasın"

İkinci turda rehavete kapılmamak gerektiğinin altını çizen Yapıcıoğlu, "İlk turun ardından muhalefette bir moral bozukluğunun olduğu bir gerçek. Adeta kimyaları bozuldu. Her şeye rağmen ikinci turda da sandığa gitmek gerekiyor. 'Nasıl olsa kazandık, ikinci turda oya gerek yok' anlayışı tehlikeli. Tablo tersine dönebilir." ifadelerini kullandı.

"Ne değişti de bize terörist demeye başladınız?"

HÜDA PAR ile ilgili eleştiriler hakkıda da konuşan Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bize terörist yakıştırması yapıyorlar. 27 Şubat 2022'de Erbakan Hoca'yı anma programında konuştum ve Kemal Efendi (Kılıçdaroğlu) beni alkışladı. Teröristsem niye alkışlıyorsun beni? Meral Hanım, bizim o dönemki genel başkanımızı kendi genel merkezinde ağırlarken 'şeref verdiniz' dedi. Sayın Erdoğan'a destek verince mi terörist olduk? Bizim yasa dışı işimizin olmadığının farkındalar." yanıtını verdi.

Yorumlar (0)