Ekrem İmamoğlu kimdir?

Resmî olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu kimdir? İşte Ekrem İmamoğlu'nun öz geçmişi.

SİYASET 23.06.2019, 19:53
Ekrem İmamoğlu kimdir?

Ekrem İmamoğlu, mütevazı bir ailenin çocuğu olarak 1970'te Trabzon’da doğdu.

Ekrem İmamoğlu, Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi alan İmamoğlu, 1992 yılında inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına atıldı. Bir süre sonra aile şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

Okul yıllarında amatör olarak futbol oynayan Ekrem İmamoğlu, Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik görevini üstlendi.

2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beylikdüzü İlçe Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti'ye karşı ilk galibiyetini elde ederek Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan Ekrem İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşunda üye olarak önemli hizmetler verdi. 

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, AK Parti'nin itirazı ve Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı ile tekrarlanan seçime girdi.

23 Haziran Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının kesin olmayan seçim sonuçlarına göre AK Parti karşısında üçüncü kez seçimi kazanarak İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Ekrem İmamoğlu'nun Dilek İmamoğlu ile evliliğinden 3 çocuğu bulunuyor.

Yorumlar (0)