DSP lideri Aksakal’dan 10 Kasım mesajı

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 84’üncü vefat yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

SİYASET 09.11.2022, 16:52 09.11.2022, 16:56
DSP lideri Aksakal’dan 10 Kasım mesajı

Türk milletinin 1 asır önce büyük imtihanlardan geçtiğini ve Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihi bir zafere eriştiğini vurgulayan DSP lideri Aksakal, “Türkiye, tarihi bir tekerrürün yaşatılmak istendiği önemli dönemeçtedir. Coğrafyamızı da içerisinde hayal eden yeni haritalar çizme peşinde olan küresel emperyalist sistemin esasen ciddi bir hafıza kaybı yaşadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Asil Türk milleti 100 yıl önce bu hayal peşinde koşanlara karşı büyük bir kurtuluş savaşı vermiş, şanlı zaferini tarihe altın harflerle yazmış, bu heveslerini yeniden denemeyi göze alanlara bugün de aynı karşılığı misliyle verecek iradeye ve kararlılığa sahiptir” ifadelerini kullandı. 

“Saygı, minnet ve özlemle yâd ediyorum”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacaklarını vurgulayan Aksakal, “Bu şanlı zaferin öncüsü, lâik demokratik cumhuriyetin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 84’üncü yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet ve özlemle yâd ediyorum” dedi. 

Yorumlar (0)