Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ya Hu! Erken seçim olmayacak!” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Partisinin yaklaşık 20 senelik geçmişinde 150’nci kez il başkanları toplantısı icra edildiğini belirten Erdoğan, partisini büyük bir mutfağa benzeterek herkesi tebrik etmekle sözlerine başladı. 

SİYASET 23.11.2021, 16:31 23.11.2021, 16:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ya Hu! Erken seçim olmayacak!” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, konuşmasına şu sözlerle başladı: “Gerek ülkemizde gerekse dünyada, 20 senede il başkanlarını bu şekilde, 150 kez bir araya getiren, istişare mekanizmasını bu denli etkili ve düzenli işleten başka bir parti yoktur. Merkez Yürütme Kurulu, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantıları gibi kadın ve gençlik kollarımız, il başkanlarımız, il genel meclisi başkanlarımız ve belediye başkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz istişare toplantılarımız, büyük bir mutfak gibi çalışan partimizin icraatlarından yalnız biridir.”  

“AK Parti’nin 20 senedir seçimlerde birinci çıkmasının sırrı” 

Erdoğan: “Siyaset istikametinin ve hükümet çalışmalarımızın ana fikirleri, şehirlerimizin meseleleri, fikir alışverişleri, değerlendirmeler burada gerçekleşiyor. Bu platformlar, milletimizin nefesinin, sesinin ve beklentilerinin yankılandığı yerlerdir. AK Parti’nin 20 senedir seçimlerde birinci çıkmasının sırrı burada yatmaktadır. Partimiz, Ağustos 2001’de kurulmuş ve 15 ay sonra, 3 Kasım 2002’de girdiği ilk seçimleri kazanmıştır. Bu sayede, milletimizin huzuruna çıktığımız ilk günde ‘Yakın Işıkları Türkiye Aydınlansın, Tek Başına İş Başına’ sloganını benimsemiştik. Allah’a şükürler olsun ki milletimiz çağrımıza cevap verip yüzde 34,3 oy oranı ile bizi tek başımıza iktidara taşıdı. Ülke yönetimine geçtikten sonra bir yandan milletimizin özgürlük ve hak özlemine cevap verdik diğer yandan da kalkınma bakımından eksiklerimizi tamamlamaya başladık”. 



“Ak Eller, Ak İller, Yerel kalkınma Başlıyor” 

Erdoğan: “Yerel kalkınmayı başlattığımız dönemde belediyelerin önemli bir kısmını kazanıp hamlelerimizi yerele çevirdik. Bu seçimlerde oy oranlarımızı yüzde 42’ye çıkardık. İktidarlığımızın ilk döneminde vesayetin önümüze çıkardığı engelleri aşmak için kararı ve sabırlı şekilde mücadele ettik. Gece yarısı bildirilerinden Meclis kürsüsünden yapılan tehditlerden engellemelere, kumpaslardan karanlık cinayetlere kadar pek çok durumla boğuştuk. Anayasamızı, teamülleri ve kanunları hiçe sayarak Meclis’te cumhurbaşkanı seçilmemizin dahi önüne geçmek isteyenler oldu. Bizim çaremiz ise milletimizdi. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde ‘Durmak Yok Yola Devam’ diyerek başladığımız yolda oy oranımızı yüzde 47’ye yükselttik. Vesayetin sandıkta ağır yenilgiye uğradığı dönemin hemen ardından cumhurbaşkanı seçimleriyle tazelendik. Bu seçimden sonra da pek çok demokratik düzenlemeyi içeren Anayasa değişikliği halk oylamasında da yüzde 69 seviyesini gördük. Sonrasında gelen 29 Mart 2009 seçimlerinde her şeyin ülkemiz için olduğunu belirterek yüzde 38,4’lük oy oranıyla belediyelerimizdeki hizmet ruhsatımızı yeniledik.” 

Partiye yönelik kapatma davası süreci 

Erdoğan: “Partimize yönelik başlatılan kapatma davaları sürecinden, 12 Eylül 2010’ki halk oylamasıyla daha da ileriye gittik. Teklif ettiğimiz anayasa değişikliği, yüzde 58’lik destekle milletimiz tarafından kabul edildi. Milletimizden aldığımız destekle 2011 senesinde kalkınma ve demokrasi yolunda yeni bir sıçrama kaydederek milletimizin huzuruna bir kez daha çıktık ve yüzde 49,8 oy oranı ile hedefimize ulaştık. 2023 hedeflerimizi o dönemde ilan ettik ve IMF’ye olan borcumuzun son taksitini ödediğimiz Mayıs 2013 sonrasında sürekli olarak hadiselere şahit olduk. Gezi Olayları ile işaret fişeği atılan olaylar sosyal ve siyasi istikrarsızlık çıkarmaya ve hatta darbe girişimine kadar ilerledi. Bunların tümüne karşı durarak ikinci bir milli mücadele yürüttük. İşte bu bahsettiklerim, yaşadıklarımızın yalnızca bir kısmı. Milletimizde birlikte daha nice seçimler, hadiseler atlattık.” 



“20 ayda bir olan seçim devri kapandı” 

Erdoğan: “İlginçtir ki hala erken seçim derdinde olanlar var. Ya Hu! Erken seçim falan olmayacak. Seçim, Haziran 2023’te. Bunlar daha kiminle yürüdüklerinin farkında değiller. Öyle 15 ayda 20 ayda bir olan seçimlerin devri artık kapandı. Onlar, ilkel kabilelerin işiydi. Türkiye, yakın bir dönemde 15 Temmuz gecesi gibi bir alçaklık yaşadı. Tarihimizde ilk defa milletin tercihi ve milli irade ile değişen yönetim sistemi, pek çok badire atlattı. Milletimiz, demokrasiye yönelik darbe girişimine cevabını en net şekliyle verdi. Oylarımız, belirli yüzdelerin altına hiç düşmedi. Şimdi de muhalefet kendini yırtıyor. Neden bu kadar çılgına dönüyorlar? Çünkü bir sonraki seçimde de ne olacağını biliyorlar. AK Parti ve MHP’nin birlikte sağladığı başarının önüne asla geçemeyecekler.” 

“Yeni bir safhaya geçiyoruz” 

Erdoğan: “AK Parti olarak kazandığımız bu başarılarla dünya demokrasilerinde bu kadar uzun süre bu kadar yüksek oy alan ve iktidarlığını koruyabilen nadir örneklerdeniz. İnşallah 2023 seçimlerinde de hem Cumhur İttifakı olarak Meclis’te çoğunluğu sağlayacağız hem ce cumhurbaşkanlığını yeniden kazanacağız. Bundan 10 sene önce 2023 hedeflerimizi ilan ettiğimizde mevcut takvime göre seçim senesi 2024’tü. Ülkemizin ve dünyamızın içerisinde bulunduğu bu kritik süreç, 2023 seçimlerini çok daha önemli hale getirdi. Bu seçimleri kazanarak ülkemizi, 2002 Kasım’ından bu yana hizmete soktuğumuz eserler üzerinde daha da yükseltecek ve güçlü Türkiye inşasında yeni bir döneme geçeceğiz. Gelecek seçim sonuçları, ihtiras ve çıkar odaklı terör örgütleriyle ve darbecilerle mücadelenin de ötesine geçecek. Bu sonuçlara göre bölgenin ve dünyanın geleceği de şekillenecek. Salgının tetiklediği küresel ekonomik ve siyasi sistem değişikliklerinin Türk dünyası, İslam alemi ve tüm mazlumlar üzerinde doğuracağı sonuçlar da bu seçimde belirlenecek.” 

Yorumlar (0)