Bilal Erdoğan, İmamoğlu'na yüklendi: Bu adam İstanbul'u yönetmedi, yan gelip yattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, katıldığı bir programda yerel seçimlere ve İstanbul yönetimine ilişkin açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Bu adam yan gelip yattı. Bu adam ne zaman başı sıkışsa, Bodrum'dan çıkıyor. Gözünü Ankara’ya diken bu adam CHP'nin başına mı geçecek? Cumhurbaşkanı mı olacak? Bunları beklerken ömrümüz geçecek. Bari gelin İstanbul'u kurtaralım" şeklinde konuştu.

SİYASET 30.09.2023, 11:59 30.09.2023, 12:28
Bilal Erdoğan, İmamoğlu'na yüklendi: Bu adam İstanbul'u yönetmedi, yan gelip yattı

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Nöbetçiler topluluğunun organize ettiği söyleşi programına katıldı. Burada konuşma yapan Bilal Erdoğan, isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklendi. Erdoğan, "İstanbul'a her zaman kim belediye başkanı olursa, biz onu 94 yılında İstanbul'a Belediye Başkanlığı yapan Tayyip Erdoğan ile kıyaslayacağız. Çıtayı hep oraya koyacağız. ‘İstanbul'la yatıp İstanbul'la kalkıyor musun? Verdiğin sözleri tutuyor musun?’ diye soracağız. Dolayısı ile bu adam bu işi yapmadı. Bu adam hep yan gelip yattı. Gözünü Ankara’ya diken bu adam CHP'nin başına mı geçecek? Cumhurbaşkanı mı olacak? Bunları beklerken ömrümüz geçecek. Bari gelin İstanbul'u kurtaralım" dedi.

İlk defa toplandılar

AK Parti teşkilatları bünyesinde çeşitli kademelerinde daha önce görev yapmış ancak şu anda aktif olarak bir görev yapmayan gönüllülerden oluşan 'Nöbetçiler' topluluğu, İstanbul Buluşmaları'nın ilkini Bahçelievler'de gerçekleştirdi. Söyleşiye Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da katıldı. Programa 'Nöbetçiler' topluluğu Başkanı Av. Taha Ayhan, İstanbul Milletvekili Büşra Peker, Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, AK Parti İlçe Başkanları ile çok sayıda gönüllü katıldı.

"İstanbul güzel yönetilmedi"

Programda konuşma yapan Bilal Erdoğan, "Türkiye'de adeta hak ile batıl mücadelesini benzeyen bu kamplaşma, bu şekilde devam ettiği müddetçe biz nöbetteyiz ve Allah’ın izni ile nöbette olmaya da devam edeceğiz. Hakikaten b 4 buçuk yılda maalesef İstanbul güzel yönetilmedi. İyi yönetemediklerini biliyorlardı ki, bunun için sürekli birçok konuda dediler ki 'İktidar bize köstek oluyor. Ankara bize engel olduğu için yapamıyoruz. Yoksa biz neler yaparız?' Bu sözleri neden kullandılar? Sözüm ona kendileri Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaklardı, 8-9 kişi birden aynı anda Beştepe'de görev yapacaklardı. Sözüm ona senaryo bu şekildeydi, argümanları da buydu. 'Ankara bize engel olduğundan yapamıyor. Hele siz iktidarı bize verin bizi o zaman görün' Millet yine iktidarı size vermedi. O zaman artık şunu deyin, diyebilirseniz. 'iktidar bize engel değil, biz sözlerimizi yerine getiremeyeceğiz.' Bunu bu şekilde deyin o zaman. Öyle değil mi? Dolayısı ile eğer Ankara size engel oluyordu ise niye gelip bu göreve yeniden talip oluyorsunuz?" şeklinde konuştu.

"Bu adam yan gelip yattı"

İsim vermeden sert sözlerle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklenen Bilal Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 1994 senesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman, Ankara gerçekten kendisine köstek olmasına rağmen bunu asla bahane etmedi. Ne yaptı? Her gün hizmet ile uğraştı. Her gün vatandaşların yanında yer aldı. İstanbul'u çamurdan, çukurdan, çöpten kurtardı. Şimdilerde 30 yıl öncesine göre neredeyse 30 kat zengin bir ülkede, 30 kat zengin bir İstanbul’da yaşıyoruz. Bu kadar borç harç yok, ekonomi o zamanlar güçlü, İstanbul'un temel sorunları halledilmiş fakat beyefendi hala sözlerini yerine getirmeyi başaramıyor. Sürekli bahanelerin arkasında saklanıyor. Uyumak bana yakışıyor. 'Tatil bana yakışıyor' diyor. Ne zaman başı sıkışsa, işte o zaman ya Bodrum'dan çıkıyor ya da bilmem nereden çıkıyor. İstanbul bu şekilde yönetilmez. İstanbul'a sevdalı olan, İstanbul'u seven adamın gözü böyle dışarılarda olmaz. O Yüzden İstanbul'a hangi dönem kim belediye başkanı olursa biz onu hep 94 yılında İstanbul'a belediye başkanlığı yapan Tayyip Erdoğan'la kıyaslayacağız. Çıtayı hep oraya koyacağız. ‘İstanbul'la yatıp İstanbul'la kalkıyor musun? 'Verdiğin sözleri tutuyor musun?' diye soracağız. Dolayısı ile bu adam bu işi yapmadı. Bu hep adam yan gelip yattı. Ankara’ya gözünü diken bu adam CHP'nin başına mı geçecek? Cumhurbaşkanı mı olacak? Bunları beklerken ömrümüz geçecek" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)