Bekir Bozdağ'dan altılı masa açıklaması: Bu masadan çıksa çıksa kriz çıkar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, altılı masanın vadetmiş olduğu yönetim şeklinin "açık bir yönetilmezlik sistemi olduğunu" kaydetti.

SİYASET 15.01.2023, 13:20
Bekir Bozdağ'dan altılı masa açıklaması: Bu masadan çıksa çıksa kriz çıkar

Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, altılı masada yer alan herkesin genel başkan sıfatıyla o masada oturduğunu söyledi.

Altılı masadakilerin içlerinden bir tanesinin başkan kabul etmedikleri gibi Cumhurbaşkanı adaylarını da başkan olarak kabul etmeyeceklerini, herkesin eşit imza ve eş güdüm kurulu ile ülkeyi beraber yöneteceklerini söylediklerini ifade eden Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Masadan çıksa çıksa kriz çıkar"

"Çift başlı bir yönetime izin veren parlamenter sistemde birçok bedel ödemiş ve bundan dolayı hükümet sistemini değiştirmek durumunda kalmış olan Türkiye'nin, bir başkansız veyahut 6-7 eş başkanlı yönetim sistemiyle çok daha ağır bedeller ödeyeceği ortadadır. 6 veyahut 7 eş başkanlı bir yönetimde, istişarede ihtilaf durumunda sözü söyleyecek veyahut herkesin kararına uyacağı bir başkan olmadığı vakit hiçbir ihtilaf çözüme kavuşabilir mi? Başkansız veyahut 6 veya 7 eş başkan ile bir şirket, dernek, bakkal bile yönetilemez iken Türkiye'yi yönetmek mümkün mü?"

Altılı masanın vadetmiş olduğu yönetim tarzı, açıkça bir yönetilmezlik sistemidir. Herkesin kendisini eşit bir baş, başkan olarak saydığı masadan kolay kolay bir uzlaşma kararı çıkmaz. Bu masadan çıksa çıksa, kriz, kaos, istikrarsızlık çıkar."

Yorumlar (0)