Babacan'dan İzmir eleştirisi: Ülke, 'keşke' diyerek yönetilmez

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir depreminin ardından hükümete sert eleştirilerde bulundu. İnşaat sektöründeki rant konusuna dikkat çeken Babacan, Bahçeli'yi ise sorumluluktan kaçmakla suçladı.

SİYASET 04.11.2020, 19:30 04.11.2020, 20:01
Babacan'dan İzmir eleştirisi: Ülke, 'keşke' diyerek yönetilmez

Demokrasi ve Atılım Partisi Gel Başkanı Ali Babacan partisinin 1. Olağan Balıkesir İl Kongresi'nde konuşma yaptı. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İzmir depremine dair açıklamalarını eleştiren Babacan, "Önceki depremlerde müteahhitleri suçlayanları görmüştük ama ilk kez hayatını kaybeden vatandaşları suçlayanları görüyoruz. 'Keşke' deyip de bu ülkeyi yönetemezsiniz." dedi.

Babacan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Binalar deprem yönetmeliğine uygun olsaydı böyle olmazdı"

"Hukuk ülkesinde ruhsatsız bir yapıya izin verilmez. Kimse de buna cüret etmez. Bir kural varsa o kral uygulanır. Hukuk devletinde depreme ilişkin bir yönetmelik varsa, o kurallara uygun yapılan binalara insanlar taşınır. Bina kurallara uygun değilse o binada oturulması için izin verilmez."

Ali Babacan'dan 'Kanal İstanbul' tepkisi

"Herkes kendi çıkarlarını düşünüyor"

"Özellikle inşaat sektörü söz konusu olduğunda devlet adına yetkisi bulunan merkezi hükümet veya belediyeler hemen rant gözlüklerini takıyor. "Burada ne kadar rant var" diye bakıyorlar. Kurallar ve hukuk unutuluyor. Yazık günah. 100'ün üerinde vatandaşımız yaşamını yitirdi."

"Ülke 'keşke' diyerek yönetilmez"

"Önceki depremlerde müteahhilere eleştiride bulunanları görmüştük fakat yaşamını kaybeden vatandaşları suçlayanları ilk kez görüyoruz. 'Keşke'lerle bu lkeyi yönetemezsiniz. Eğer devlet görevini yapmıyorsa kurallarını vatandaşını dayanıklı konutta oturtacak zeyde işletemiyorsa, depreme karşı önlemler almıyorsa 'keşke' deme lüksü yoktur."

"Hükümetin ortağı bunu hep yapıyor"

"Hükümetin ortağı bunu her zaman yapıyor. İyi şeylerde kara ortak, eğer bir arar varsa çekili kenara "keşke"diyor. Sorumluluktan kaıyor fakat kaçamazsınız. Biz buna in vermeyeceğiz. Her ne zaman sorumluluktan kaçacak gibi yapsız, ortak ve sorumlu olduğunuzu yeniden hatırlatacağız. İnsanların evi başına yıkılmışken 'keşke' deme lüksünüz yok!

İmar barışı eleştirisi...

"Eğer illa 'keşke' ifadesini kullanacaksak, imar barışından bahsedelim bu büyük bir yanlıştır, hatadır. Senelerce birikmiş yapı stoğuna ilişkin ne kadarhukuksuzluk ve problem varsa üzerini kalın bir yorganla kapatıyorsunuz. Bu konuda İzmir en yüksek oranda imar barışına başvuru yapılan şehir malesef..."

Yorumlar (0)