Azasının lakabı, bin 570 oy alan adayı muhtarlıktan etti!

Bursa'da gerçekleşen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde tekrar Hürriyet Mahallesi Muhtarı seçilen 69 yaşındaki Fatma Tunçezer'in muhtarlığı, bir azasının lakabı nedeniyle İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü.

SİYASET 07.04.2024, 18:34 09.04.2024, 08:59 Buse Önder
Azasının lakabı, bin 570 oy alan adayı muhtarlıktan etti!

Osmangazi ilçesinin Hürriyet Mahallesi'nin seçim heyecanı, beklenmedik bir gelişmeyle sarsıldı. Mahalle Muhtarı Fatma Tunçezer, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden aday oldu ve rakiplerini geride bırakarak seçimlerden zaferle çıktı. Ancak, mazbatasını almak için gün sayarken, yaşanan bir isim karmaşası Tunçezer'i büyük bir şokla karşı karşıya bıraktı.

Seçim broşüründe Tunçezer'in azası olan Nejat Tatlıcıoğlu'nun lakabı olan 'Boza' ifadesi yer alıyordu. Ancak, bu lakap seçim pusulasına da yazılmıştı. Matbaanın dikkatsizliği sonucu pusulada görünen bu lakap, bir itiraz sonrası İl Seçim Kurulu'nun dikkatini çekti ve Tunçezer'in muhtarlığı düşürüldü.

‘Bin 570 vatandaşın iradesi hiçe sayılamaz’

Bu gelişme karşısında Tunçezer, şaşkınlığını ifade ederek, "Pusulada adını aza olarak yazdığımız arkadaşın babası, yıllar önce burada tatlıcıydı. Kendisi vefat edince, oğlu Nejat Tatlıcıoğlu’nun lakabı ‘Boza’ olarak kaldı. Kendisi de seçim çalışmalarında dağıttığımız reklam afişlerinde, isminin yanına ‘Boza’ ibaresini yazdırmış. Oy pusulası basılırken, kendisinin de benim de haberim olmamasına rağmen, matbaacının da gözünden kaçarak, isminin yanına parantez içinde ‘Boza’ yazılmış. Biz de fark edemedik" dedi.

Tunçezer, yaşadığı bu durumu öğrendikten sonra mahalle sakinleriyle bir araya gelerek imza kampanyası başlattı ve Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. Ancak, itirazı reddedildi. Bu durum karşısında Tunçezer, "Bin 570 vatandaşın iradesi hiçe sayılamaz" diyerek kararlılığını dile getirdi.

Tüm adayların toplamından daha çok oy aldı

55 yıldır Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan Tunçezer, mahalle halkı tarafından sevgiyle "Anne" olarak anıldığını belirtti. 2019'da muhtar seçildikten sonra mahallesine hizmet etmek için var gücüyle çalıştığını ifade eden Tunçezer, "Herkes bana ‘Anne’ der. Deprem, pandemi süreçlerini çok güzel atlattık. Yerel seçimlerde tekrar aday olmamı mahalle sakinlerim ve ben istedim" dedi.

Tunçezer'in aldığı oyların diğer adayların toplamından fazla olduğunu vurgulayan mahalle sakinleri, bu durumu haksızlık olarak gördüklerini belirtiyor.

Yorumlar (0)