Akşener köpürdü, CHP'ye taştı: "Zorba, hain, ev kölesi!"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanı sıra Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a sert sözlerle yüklenen İYİ Parti lideri Akşener, "Mansur Yavaş, CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi oldu. Sırtını milliyetçiliğe dayayıp Ankaralıları kandırıyor." dedi. İYİ Partili adayların çekilmesini isteyen Özgür Özel'e de tepki gösteren Akşener, "İşinin düştüğüne abla demek moda oldu. Abla mabla demeyin bana kardeşim." ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

SİYASET 29.03.2024, 13:45 Hakan Öksüz
Akşener köpürdü, CHP'ye taştı: "Zorba, hain, ev kölesi!"

Ankara Keçiören'de gerçekleştirilen iftar programına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a verdi veriştirdi.

"Mansur Yavaş, CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi oldu"

İmamoğlu ve Yavaş için "zorba ve hain" yorumu yapan İYİ Parti lideri, "Seçimlerle ilgili bir karar verdik. Bu kararımıza saygı göstermek yerine bizi birer birer hain ilan ettiler. Mansur Yavaş, İYİ Parti'nin Ankara teşkilatının kendisi ile çalıştığını söylemiş. Bu ahlaksızlığa böbürlenmiş bir de, şaşırdım. İyiden iyiye CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi oldu. Mevzu İYİ Parti'ye gelince aslan kesiliyor. Konu CHP olunca itaatkar birine dönüşüyor." ifadelerini kullandı. 

"Sırtını milliyetçiliğe dayayıp Ankaralıları kandırıyor"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın, "Taş medreselerde yetişenler bizim kardeşimiz değildir." diyerek ülkücüleri hedef aldığını hatırlatan Akşener, "Taş medreselilere büyük bir saygısızlık yapıldı. Mansur Yavaş, bu terbiyesizlik karşısında hiçbir şey yapamadı. Efendisi kızmasın diye tek kelime bile edemedi. Sırtını milliyetçiliğe dayayıp Ankaralıları kandırıyor, buna müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Özgür Özel'e: "İşinin düştüğüne abla demek moda oldu"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bazı İYİ Partililere "adaylıktan çekil" çağrısı yapmasına tepki gösteren Meral Akşener, "Siz siyasetçi değil misiniz kardeşim? 'Adayımı seçtiremiyorum, siz adayınızı çekin' ne demek yahu? Neymiş efendim, muhalefete muhalefet etmezmiş. Utanmadan çıkmış bir de, 'Ben Meral Hanım'a abla derim' diyor. Bu da moda oldu, işinin düştüğüne abla deme edebiyatı. Abla mabla demeyin bana kardeşim." diyerek köpürdü.

İmamoğlu'na Saraçhane mitingi hatırlatması

Haksızlık gördüğü zaman ilk koşan isimlerden biri olduğunu kaydeden Akşener, "Mansur Yavaş'ın CHP'den terar aday olması engellendiğinde koştuk. Antalya'da 2020'de Muhittin Böcek'in ayağını kaydırmak isteyenler vardı, onların karşısında durduk. 2022'de İmamoğlu'na hapis cezası çıktı, koşa koşa Saraçhane'ye gittim. Yine en son hainlikle suçlanan biz olduk." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)