YSK Başkanı Yener'den 'iftar' açıklaması

YSK Başkanı Ahmet Yener, önümüzdeki pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu ve oy sayımı ile döküm işlemlerinin kesintisiz bir şekilde gerçekleştirileceğini belirtti.

GÜNDEM 29.03.2024, 13:55 30.03.2024, 11:58 Buse Önder
YSK Başkanı Yener'den 'iftar' açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Seçim günü oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ardından oy sayma sürecinin kesintisiz devam edeceğini belirten Yener, "1973 ve 2024 yılında seçimler ramazan ayına denk geldi. YSK, seçim yasalarını uygulamakla görevli bir kurumdur. Seçimler sona erdikten sonra oy sayım işlemlerinin aralıksız olarak sürdürülmesi gerektiği kararını almıştır. Ramazan ayında oruçlu olan sandık görevlilerinin herhangi bir zorlukla karşılaşmaması için önlemler alınmalıdır. Biz, tüm siyasi partilerimizin sandık görevlilerinin ihtiyaçlarını karşılayacaklarına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Tüm eksikler tamamlanacak

YSK'nın aldığı bu kararın, seçim sürecinin adil ve güvenilir bir şekilde tamamlanması için önemli bir adım olduğu belirtilirken, oy sayımı sürecinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması ve sandık görevlilerinin rahat bir ortamda görevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli eksiklerin yerine getirileceği vurgulandı.

Yorumlar (0)