AK Partili Ali İhsan Yavuz'dan Yeniden Refah'a tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi'nden gelen açıklamaları eleştirdi. Yeniden Refah Partisi'nin kazanma iddiasının olmadığını kaydeden Yavuz, "Aday çıkartmaları AK Parti'ye zarar verir." dedi. AK Partili Yavuz, CHP'deki DEM Parti tartışmalarını da yorumladı.

SİYASET 08.03.2024, 13:43 09.03.2024, 12:00 Hakan Öksüz
AK Partili Ali İhsan Yavuz'dan Yeniden Refah'a tepki

Yerel seçimde kendi adaylarını çıkaran Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasındaki gerilim büyüyor. Yerel seçim gündemi hakkında değerlendirmeler yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi'nden gelen açıklamalara tepki gösterdi.

"Aday çıkartmaları AK Parti'ye zarar verir"

Bazen 1 oyla seçimin kazanılabileceğini ya da kaybedilebileceğini belirten Yavuz, "Böyle bir tabloda bazı şeylere 'önemi yoktur' diyemeyiz. Yeniden Refah Partisi ile uzun uzun 6 toplantıya oturduk. Bazı konularda anlaşamamak doğaldır ancak sonraki yıllarda Cumhur İttifak zeminini bozacak yaklaşımlar da sergilememek lazım. Yeniden Refah'ın İstanbul'da kazanma iddiası yok. Aday çıkartmaları AK Parti'ye zarar verir, kime sorsanız böyle düşünür." ifadelerini kullandı.

CHP'deki DEM Parti tartışmaları: "Parti olma vasfını yitirdiler"

CHP'de son günlerde yaşanan DEM Parti tartışmasını da yorumlayan Ali İhsan Yavuz, "CHP'de sürekli bir tartışma ortamı var, biz ise yekvücut halinde çalışıyoruz. Afyon'daki adayları bir şey söylüyor, genel başkanları 'açıklama sehven yapıldı' diyor. Sonra aday yeniden açıklama yaparak genel başkana karşı çıkıyor. CHP parti olma vasfını yitirmiş." dedi.

Yorumlar (0)