AK Partili isimden Yeniden Refah'a tepki: "Siyasi nezakete uygun değil"

Katıldığı televizyon programında Yeniden Refah Partisi'ni eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, "Siyasi nezakete uygun değil" yorumunda bulundu.

SİYASET 24.02.2024, 23:26 Hakan Öksüz
AK Partili isimden Yeniden Refah'a tepki: "Siyasi nezakete uygun değil"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, katıldığı televizyon programında Eren Eğilmez'in sorularına cevap verdi. Habertürk'te gündeme dair konuşan Hasan Basri Yalçın'ın, Yeniden Refah Partisi ile ilgili sözleri gündeme oturdu. 

"Suçlayıcı bir şekilde söylemiyorum ama..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin AK Parti olduğunu kaydeden Hasan Basri Yalçın, "Yeniden Refah, onun yanına bir çadır kuruyor. Bunu suçlayıcı bir şekilde söylemiyorum ama siyasi nezakete uygun değil bu. CHP ne yapıyor? İYİ Parti onlarla olursa süper, karşıda olursa lanetli. Biz CHP gibi yapmıyoruz. Biz şehirleri Cumhur İttifakı'nın adaylarıyla kazanmaya çabalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Erbakan, "AK Parti'nin şansının düşük olduğunu gördük" demişti

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarını çıkarmıştı. İstanbul'daki seçimlerde CHP'li İmamoğlu'nun şansının daha yüksek olduğunu söyleyerek AK Parti'ye mesaj yollayan Erbakan, "Bu seçime beka meselesi olarak bakmıyoruz. Biz aday çıkarmasak bile AK Parti'nin şansının düşük olduğunu gördük." demişti.

Erdoğan, isim vermeden "yolunu kaybedenler" göndermesinde bulundu

İsim vermeden Erbakan'ı eleştiren Erdoğan, "Yolunu kaybedenlerin tercihleri, kendilerini ilgilendirir. Milletin karşısına çıkan adaylardan bazılarına şaşırıyoruz. Bu ülke zübük siyasetçi tiplerini gördü." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)