AK Parti'nin iki numaralı isminden Yeniden Refah'a tepki! "CHP'ye yarıyor"

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Yeniden Refah Partisi'ni eleştirdi. "Yeniden Refah'ın kazanamayacağı aşikar, aday çıkarmaları CHP'ye yarıyor." diyen Ala, Yeniden Refah Partisi'nin taleplerinin ağır olduğunu söyledi.

SİYASET 06.03.2024, 15:50 06.03.2024, 16:05 Hakan Öksüz
AK Parti'nin iki numaralı isminden Yeniden Refah'a tepki! "CHP'ye yarıyor"

Seçim süreci ve ittifak çalışmaları hakkındaki sorulara yanıt veren AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, MHP ve Büyük Birlik Partisi ile yapılan ittifakın "prensipler anlaşması" olduğunu söyledi. 

"Yeniden Refah kazanamaz, aday çıkarmaları CHP'ye yarıyor"

Diğer partilerle görüşürken de benzer prensipleri masaya koyduklarını ancak anlaşamadıklarını kaydeden Ala, "Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı bünyesinde değil mi?" sorusuna, "Değil. Bu çok net görülüyor. Kendilerinin kazanma olasılığı bulunmayan bölgelerde aday çıkartıyorlar. Oralarda kazanamayacakları açık. Yaptıkları şey, CHP'nin kazanma olasılığını yükseltiyor. Yani o partiye verilen oy, direkt olarak muhalefet partisine gidiyor. Bunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok, seçimi kazanamazlar. Aday çıkardıkları yerlerde AK Parti'nin işini zorlaştırıyorlar." dedi.

Yeniden Refah Partisi'nin taleplerini eleştirdi

Yeniden Refah Partisi'nin taleplerinin ağır olduğunu söyleyen Efkan Ala, "Bir talepte bulunurken hem milletin hem de ilgili partilerin kazançlı çıkması gerekir. AK Parti'nin oylarının yüzde 50'den fazla olduğu yerleri istediler. Bunun ne anlamı vardı? Aynı çatı altında buluşacak partilerin, seçim yerlerini birbirine vermesinin anlamı yok. Asıl mesele, şehirlerin Cumhur İttifakı çatısı altına alınması değil miydi?" ifadelerini kullandı.

"CHP'ye kazandırılacaksa aynı ittifakta olmanın ne anlamı var?" 

Yerel seçim sürecinde ittifak görüşmeleri yapılırken bazı partilerin, kendilerine daha çok kazandırma saikiyle hareket ettiğini söyleyen AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, "Bunun yerine yerel yönetimleri, Türkiye Yüzyılı vizyonu ile buluşturmak hedeflenmeliydi. İttifakta yer alan partilerin ayrı ayrı seçime girdiği durumlarda şöyle bir fark var; şayet ikisinden biri kazanacaksa sorun yok. Ancak ittifaktaki diğer partinin de seçime girdiği durumda CHP kazanacaksa sorun var. CHP'ye kazandırılacaksa aynı ittifak çatısı altında buluşmanın ne anlamı var?" diyerek tepkisini gösterdi. 

Yorumlar (0)