AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun 'telefon dinleme' iddiasına yanıt

Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun telefon dinleme iddialarına yanıt verdi. Çelik, "Ortada belge yok, savcılığa suç duyurusu yok. Tüm bu söyledikleri temelsiz." dedi.

SİYASET 29.12.2021, 19:02 29.12.2021, 19:11
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun 'telefon dinleme' iddiasına yanıt

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin MYK toplantısının akabinde gerçekleştirilen basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Ermenistan ile normalleşme

Çelik'in açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Ermenistan ile normalleşme adımlarını konuştuk. Sayın Cumhurbaşkanımızın en büyük hassasiyetlerinden biri de Azerbaycanlı kardeşlerimizin bu sürece olumlu bakmasıdır. Kardeş ülke olumlu baktığı için adımlar atılıyor. İlk adım Erivan-İstanbul uçuşları olabilir.

Akdeniz'deki facialar

Akdeniz, Avrupa demokrasilerinin mağduru olmayı sürdürüyor. O koca koca lafların ufacık göçmen botlarında Akdeniz sularına gömüldüğüne şahit oluyoruz. Göçmenleri adeta ölüme terk ediyorlar. Üstelik, Avrupa Birliği adına görev yapmakta olan Frontex de bunun bir parçası. 

Yunanistan

Bazı ülkeler Yunanistan'ı kullanıyor. Göçmenlere karşı sert müdahaleleri de devam ediyor. İnsanlığa sığmayan bu muameleleri Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli liderlere iletmiştir. Tabii Yunanistan'ın bu zayıf insanlara karşı olan tavrı göç rotasında da değişikliklere sebep oldu. İnsanlar daha zor koşullara maruz kaldı kaldı.

Ukrayna-Rusya gerilimi

Dünya medyasında yer alan haberlerde Rusya'nın Ukrayna'ya taarruz gerçekleştireceği iddia ediliyor. Cumhurbaşkanımız, bu hususu ele alan görüşmeler yaptı. Arabuluculuk dahil olmak üzere, her türlü yardımın Türkiye tarafından yapılacağı ifade edildi. 

TURKOVAC

Geçtiğimiz hafta yerli aşımız acil kullanım onayı aldı. Yakında aşılama programına başlanacak. Çok büyük bir mücadele ortaya konuldu. Yurttaşlarımızın duyduğu memnuniyet en üst seviyededir. 

"Fitne siyaseti yapıyor"

CHP lideri, kendisinin ve aile fertlerinin dinlendiğini 2018 yılında da öne sürmüştü. Ortada belge yok, savcılığa suç duyurusu yok. Tüm bu söyledikleri temelsiz. Bu bir fitne siyasetidir. Çıkıp her şeyi açıklamalıdır. Parti liderlerinin daha dikkatli bir dil kullanması gerekir."

Yorumlar (0)