AK Parti'den 'seçim takvimi' açıklaması

Ömer Çelik, "Prensip olarak sınav takvimi ile seçim takvimi üst üste gelmez. Öğrencilerimizin herhangi bir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Buna ilişkin ÖSYM bir çalışma gerçekleştiriyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılır." dedi.

SİYASET 24.11.2022, 19:35 25.11.2022, 17:25
AK Parti'den 'seçim takvimi' açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin MKYK gündemine dair açıklamalar yaptı.

Düzce depremi

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Düzce'deki deprem sebebiyle birçok kentimiz etkilendi. İlk an itibarıyla bakanlarımız bölgedeydi. 'Nerede bu devlet?' diye bir soru yok. İlk an itibarıyla devlet orada. Bakanlarımız hala bölgedeler. Hasarlı binalara girilmemesi büyük önem arz ediyor. Bu hususlarda yurttaşlarımızın resmi makamlara itibar etmelerini rica ediyoruz. 

Terörle mücadele

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde hain terör saldırısının ardından kolluk kuvvetlerimiz çalışma yaparak faili ve ilişkili olduğu kişileri açığa çıkardı. Türkiye'nin ne denli güvenli bir ülke olduğu bir defa daha ortaya konuldu. 

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) sivillerin yaşamının korunması hususunda dünyadaki en hassas ordulardan biridir. DEAŞ saldırı düzenlediğinde cevap verdiğimizde orantısızlıktan söz etmeyenler, PKK saldırısına karşı yanıt verdiğimizde orantısızlıktan söz ediyor. Tabii ki bunun prensipleri, ilkeleri ve hukuk kuralları var. Biz uluslararası hukuka saygılı bir ülkeyiz ve hukuka bağlı olarak terörle mücadelemizi sürdürüyoruz. Gaziantep ve Kilis'e fırlatılan rokete tepki vermektense bizi eleştirmeyi tercih ediyorlar. Son yaşananlar ülkemizin terörle mücadele hususunda ne denli haklı olduğunu bir defa daha ortaya koymuştur. Terörle mücadelemiz meşrudur, hukuka uygundur ve devam edecektir.

Mısır-Türkiye ilişkileri

Devletler tamamen problemsiz ilişkiler yaşamıyor. Bazı zamanlarda bazı hususlarda problemler yaşanabiliyor. Zaman zaman hem sorun hem de iş birliği aynı anda olabiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, ülkemizin hak ve çıkarlarının korunması yönünden Türkiye Cumhurbaşkanı olarak attığı adımların ülkemizin hak ve çıkarları için, bölge ve dünya sulhu için ne denli değerli olduğunu, bunun iyi neticeler doğuracağını dile getirmek isterim.

EYT

EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) ile ilgili çalışmalarımız bitmek üzere. Sayın Cumhurbaşkanımıza en kısa sürede son hali sunulacak. Son aşamayı da geçtikten sonra TBMM'ye sunulmasına yönelik takvime ilişkin bilgi verebilirim. Bugünkü sunum, global ve bölgesel gelişmelerin yorumlanması ve terörle mücadele ağırlıklıydı.

Seçim takvimi

Prensip olarak sınav takvimi ile seçim takvimi üst üste gelmez. Öğrencilerimizin herhangi bir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Buna ilişkin ÖSYM bir çalışma gerçekleştiriyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılır."

Yorumlar (0)