AK Parti'den 'Kürt sorunu' çıkışı

Akbaşoğlu, "Biz demokratik devrimlerle ülkemizde her sorunu aştık. Türkiye'de hiçbir etnik sorun bulunmamaktadır. Ülkemizde bir terör sorunu vardır.” dedi.

SİYASET 04.10.2021, 19:58
AK Parti'den 'Kürt sorunu' çıkışı

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, bu hafta TBMM gündeminde Paris İklim Anlaşması, iki adet nükleer enerjiye ilişkin anlaşma ve Deprem Araştırma Komisyonu’nun raporunu görüşeceklerini kaydetti.

Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk’e herkesin saygı gösterdiğini ifade eden Akbaşoğlu, Kıbrıs Barış Harekatı hususunda ortaya koyduğu kararlılığın, harekatın başarılı olmasını sağladığını belirtti. 

"Terör sorunu vardır"

Akbaşoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşebileceğini söylemesine dair, “Kendilerine 'Millet İttifakı' denilen ittifak bileşenleri, kendilerine üst akılla iletilen görevleri harfiyen yerine getirmeye çalışıyor. CHP’nin liderinin daha evvel sözde ‘Kürt sorunu vardır.’ sözüyle zaten HDP’nin açıklayacağı tutum belgesinin zeminini ortaya koyduğu görülüyor. Bu bir paslaşma neticesinde belirli bir hedefe götürülmek istenen sonuçların kendi içindeki görev dağılımı olarak görülmelidir. Hem İYİ Parti'nin hem de CHP’nin kendi görevlerine dönük beyanlarına şahit oluyoruz. Biz demokratik devrimlerle ülkemizde her sorunu aştık. Türkiye'de hiçbir etnik sorun bulunmamaktadır. Ülkemizde bir terör sorunu vardır. Bunun da üstesinden biz geleceğiz. ‘Kürt sorunu vardır.’ diyenler Kürt asıllı yurttaşlarımızı sorun olarak görenlerdir.” dedi.

"Kendileri için istiyorlar"

Akşener’in "Başbakan olacağım." sözlerine ilişkin Akbaşoğlu, “Birisi cumhurbaşkanı, diğeri başbakan olacağını söylüyor. Ulufe dağıtacakları adına 'Güçlendirilmiş ve İyileştirilmiş Parlamenter Sistem' diyerek zayıf olduğunu ortaya koydukları bir sistemi tekrar canlandırmak istiyorlar. Parlamenter Sistem'i millet için değil, tamamen kendileri için istiyorlar.” diye konuştu.

Yorumlar (0)