Abdullah Gül’den "30 Ağustos" açıklaması: "Hasta değilim"

7 yıllık Cumhurbaşkanlığı sürecinde milli bayramlara katılmadığı iddia edilen Abdullah Gül, çektiği video ile iddiaları yalanladı. 

SİYASET 29.08.2022, 15:57 29.08.2022, 17:24
Abdullah Gül’den "30 Ağustos" açıklaması: "Hasta değilim"

Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 7 senelik görev süresince özellikle 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katılmadığı iddia ediliyordu.

“İnsafsız bir yalan…”

İddialar 30 Ağustos’a yaklaşılırken tekrar gündeme gelen Abdullah Gül, iddialarla ilgili konuştu. Bir video çeken Abdullah Gül, “Hakkımda süregelen insafsız bir yalana cevabımdır” sözleriyle paylaşımını yayınladı.

“Böyle bir açıklama yapmaya mecbur kaldım”

“Yarın 30 ağustos, hasta falan değilim çok şükür. Fakat ön yargılı davranmak ve yalan söylemek büyük bir hastalık… Kasıtlı olarak yalan söylemek ise ahlaki bir problem” sözlerini kullanan Gül, şunları aktardı:

“Bazıları, Cumhurbaşkanı olduğum zamanda Anıtkabir ziyaretlerini yapmadığımı ve milli bayramlara katılmadığımı anlattı. Bu iddiaları yalanlamayı zül kabul ettim fakat ne zaman ki hiç ummadığım kesimler de buna inanmaya başladılar, açıklamaya mecbur kaldım. Öncelikle şunu söylemek isterim; Cumhurbaşkanı olduğum süreçte katılmam gereken tüm milli bayramlara katıldım ve bundan gurur duydum. En iyi şekilde o bayramların kutlanmasını sağladım. Benden önce 30 Ağustos’un resepsiyonları ordu evlerinde yapılırdı. Cumhurbaşkanı olduğum zaman onu Çankaya’ya aldırdım, görkemli bir şekilde orada kutlanmalarını sağladım. Anıtkabir ziyaretlerini yapmamam mümkün değildir. Hatta bazen ziyaretlerle ilgili sorunlar gördüğümde müdahaleci oldum. 7 senelik cumhurbaşkanlığım sürecinde 1 defa Kırgızistan seyahatimdeki rahatlığım nedeniyle merasime katılamadım.”

“Aleyhimde propaganda yapanları sizlere havale ediyorum”

Abdullah Gül, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kırgızistan’daki Türk Konseyi Zirvesi’ne gidiyordum, o dönem Gaziantep’te teröristler tarafından şehit edilen 10 askerimiz vardı. Arkamda onları bırakıp gitmek istemedim, cenaze merasimlerine katıldım. Hastanede yaralıları tek tek ziyaret ettim, ardından da seyahatimi yaptım. Doktorlar seyahat yapmamam için uyarı yapmışlardı. Bu seyahatte bir iç kulak kanaması geçirdim. Dönüşün ardından 1 hafta boyunca hastanede yatmak zorunda kaldım. Böyle bir insani durumu bile aleyhimde propaganda yapan kişileri sizlere havale ediyorum. Bu sebeple 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Yorumlar (0)