Yılbaşını evde geçirmek istemeyenler için en iyi seyahat rotaları!

Yılbaşını nerede geçireceğini hala kara kara düşünenlere müjde! Sizler için her tada uygun seyahat rotalarını kısa kısa anlattık.

SEYAHAT 28.12.2019, 12:40 28.12.2019, 12:40
Yılbaşını evde geçirmek istemeyenler için en iyi seyahat rotaları!

Klasik bir soru olan "Yılbaşında ne yapacaksınız?" sorusuna hala bir cevabı olmayanlar için birbirinden güzel yılbaşı rotaları derledik. Dört mevsimin de yaşandığı Türkiye'de herkese göre bir yer mutlaka vardır. Şimdiden iyi yolculuklar!

Kartepe/ Kocaeli

Türkiye'nin en iyi kayak merkezlerinden biri olan Kartepe, özellikle şehre yakınlığı nedeniyle İstanbullular arasında tam bir favori haline geldi. İstanbul'un 100 kilometre doğusundaki Kocaeli ilinde yer alan 1.640 metre yüksekliğindeki bu büyüleyici  kış destinasyonu, hem İzmit Körfezi hem Sapanca Gölü sayesinde amatör ve profesyonel kayakçılar için göz kamaştıran manzaralar sunuyor.

Kış sporlarının yapımıyla oldukça popüler olan Kartepe, doğa yürüyüşü, kuş gözlemciliği, yamaç paraşütü ve binicilik gibi çeşitli açık hava etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler, tesisin hemen dışındaki zip-lining, dağ bisikleti, paintball ve safari turu etkinliklerine de katılabilir.

Kartalkaya/ Bolu

Türkiye'nin kuzeybatı bölgesindeki en popüler kayak turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya, yerli ve yabancı turistler için de cazip bir yer. Toplamda 70 kilometre ve 25 farklı piste sahip Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu ilinin Kuzey Karadeniz bölgesindeki Köroğlu Dağları'nda yer almaktadır.

Bolu şehir merkezine yaklaşık 45 kilometre, Ankara'ya 186 kilometre ve İstanbul'dan 263 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Yılbaşını geçirmek ve karın tadını doyasıya çıkarmak için en iyi seçeneklerden biri olan Kartalkaya, dışarıdan gelen ziyaretçileri için akşam eğlenceleri de sunuyor.

Kapadokya/ Nevşehir

Kapadokya, İç Anadolu'da büyüleyici manzarasıyla bilinen ve bütün dünyadan ziyaretçi çeken eşsiz  bir alandır. Peri bacaları denilen garip kaya oluşumları, yoğun volkanik aktivite ve erozyon ile bin yıllık bir süreçte oluşmuştur. Kapadokya, masalsı manzarası, mağaraları, olağanüstü kaya oluşumları ve tabii ki her sabah gün doğumu sırasında gökyüzünde yükselen yüzlerce sıcak hava balonu ile ünlüdür.

Kapadokya'da o kadar çok yürüyüş yapmak için harika yerler var ki, bölgedeki bütün yürüyüş parkurlarını keşfetmeniz en az bir hafta sürecek. Yılbaşını sıcak hava balonuyla yapacakları bir gezintiyle taçlandırmak isteyenler, kesinlikle hayal kırıklığına uğramayacaktır.

Muğla

Zamanın durduğu şehre hoş geldiniz. Muğla, Türkiye'nin Ege bölgesinde bulunan en güzel ve popüler turistik yerlerden biridir. Geleneksel eski evleri, dar sokakları, şaşırtıcı tarihi, büyüleyici doğal güzelliği, çarpıcı koyları, berrak suları, görkemli antik kentleri ve canlı günlük yaşamı ile oldukça güzel bir şehirdir.

Her yıl dünyanın dört bir yanından gelen gezginler, doğal güzelliğe ve eşsiz tarihe tanık olmak için Muğla'ya geliyor. Siz de bunlara şahit olmak isterseniz yılbaşını değerlendirmenizi tavsiye ederiz! 

Uludağ/ Bursa

Dağ ve kış turizminin gözdesi olarak bilinen Uludağ, Bursa'nın kış ve doğa sporlarının en büyük merkezidir. Uludağ'ın sureti, büyüleyici doğası, muhteşem manzarası ve taze atmosferi ile ziyaretçilere, sanatçılara ve yazarlara ilham veriyor.

Çok fazla söze gerek yok; Uludağ’ın ne kadar büyüleyici olduğunu herkes biliyordur. Aralık ayı ortası, Uludağ için hem dağcılık hem de kayak alanında açılış sezonudur.

Gürcistan

Bonus olarak da biraz Gürcistan’dan bahsetmek isteriz çünkü ulaşımı oldukça kolay ve Türkiye’ye göre de baya bir ucuz. Hem vizesiz gidilebilen hem de bütçeyi sarsmayan bir ülke olduğu için yılbaşı seyahat rotalarınızdan biri haline getirebilirsiniz.

Gürcistan, bugün Güney Kafkasya'da bugüne kadar en çok ziyaret edilen ülkedir ve nedenini aslında oldukça basit; zengin bir kültürü ve şaşırtıcı derecede çeşitli manzaraları, görkemli tarihi ve doğayı seven herkes için ideal bir yerdir. Eski kiliseler, muhteşem dağ manzarası ve üzüm bağları ile bezeli yeşil vadiler; Gürcistan asla hayal kırıklığına uğratmaz. 

Yorumlar (0)