Uçuş ekibinin uzun yolculuklarda uyudukları çok merak edilen o alan

Hava yolu ulaşımı şüphesiz ki en konforlu ve en hızlı ulaşım seçeneklerinin başında geliyor. Kıtalar arasında yapılan uzun yolculuklar sırasında uçuş ekibinin nerede ve nasıl uyuduğu ise hep merak konusu olmuştur. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar ile uçuş ekibindeki hostes ve pilotların uyudukları o çok merak edilen alana ait görüntüler paylaşıldı.

SEYAHAT 05.08.2022, 16:43 06.08.2022, 11:23
Uçuş ekibinin uzun yolculuklarda uyudukları çok merak edilen o alan

Kıtalar arası uçuşlar bazen 10 saatin üzerinde olabiliyor. Uzun süren bu seyahatler sırasında kokpit ve kabin ekibinin dönüşümlü olarak uçuşu gerçekleştirmesi için ekip kalabalık olabiliyor. Bu doğrultuda uçuş ekibi kendi arasında sıralı olarak bir dinlenme sistemi kuruyor. Peki uçuş ekibinin dinlediği o alan nerede?

Uçuş ekibinin dinlenme alanı yolcuların ulaşamadığı bir yerde

Uçağın giriş bölümüne oturma bölümü hazırlanırken aynı zamanda uçuş ekibine de uyuyacakları ve dinlenecekleri bir alan hazırlanıyor.

Uçağın güvertesinin arka kısmına yapılan bir bölme sadece uçuş ekibine ayrılıyor. Hazırlanan bu dinlenme alanı yolcuların görmesi ve ulaşması zor bir bölümde yer alıyor.

Uçuş ekibinin rahatlığı tüm ayrıntılarıyla düşünülmüş

Uçuş ekibi için ayrılan dinlenme alanına birkaç basamak çıkarak ulaşılıyor. Uçuş ekibinin kendi arasında belirlediği zaman zarfında uyuyabilen ve dinlenebilen uçak personellerinin rahatlığı ise en ince ayrıntısına kadar düşülmüş durumda.

Hostes merak edilen o dinlenme alanını sosyal medyadan paylaştı

Ses yalıtımı ile ışık sistemi sayesinde rahatça dinlenebilen uçuş ekibi için odada acil bir durum sırasında uçuşa müdahale edebilecekleri bir sistem de bulunuyor. Birçok kişinin merak ettiği o alan, sosyal medya kullanıcısı olan bir hostes tarafından görüntülendi. İşte uzun seyahatlerde uçuş ekibinin dinlendiği o alan...

Yorumlar (0)