Endonezya'da dünyanın en büyük Hz. İsa heykeli görüntülendi

Yapımına 2013’de başlanan Endonezya'daki Hz. İsa’nın heykeli, dünyadaki en büyük heykellerinden biri oldu ve tarihe geçti. Hz İsa’nın heykelini görmek isteyen binlerce kişi her yıl bu bölgeyi ziyaret ediyor.

DÜNYA 05.08.2022, 17:23 06.08.2022, 14:40
Endonezya'da dünyanın en büyük Hz. İsa heykeli görüntülendi

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Corcovado Dağı üzerinde bulunan Kurtarıcı İsa heykelini, tam 45 metre yükseklikle geride bırakarak gölgeleyen Endonezya'daki Hz. İsa heykeli, dünyadaki en büyük heykellerinden biri oldu ve adını tarihe yazdırdı.

Hz. İsa heykeline ilgi çok yağun

Endonezya’nın Güney Sulawesi eyaletine bağlı olan Tana Toraja şehrinde, 1700 metre yükseklikteki Buntu Burake tepesinin zirve noktasında bulunan heykel, yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça fazla ilgi görüyor.

Heykelin yapımı için yarışma düzenlendi

Heykelin yapımı için ilk çalışmalara 2013 yılında başlandı. Halka açık olarak yapılan yarışma sonrasında temeli 2014 senesinde atılan Hz. İsa heykeli, 2015’te ise tamamlandı.

Bölge turizmini canlandırdı

Yogyakartalı sanatçı Supriadi’nin Hardo Wardoyo Suwarto'nun desteği ile yapımına başladığı heykelin resmi açılışı 23 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Tana Toraja turizmine doğrudan katkı sağlayan unsurlardan biri olan devasa Hz. İsa heykelini görmek için her sene binlerce kişi bölgeye ziyarete gidiyor.

Yorumlar (0)