Türkiye - Rusya seferleri başladı!

Koronavirüs nedeniyle geçici süreliğine durdurulan Türkiye-Rusya tarifeli uçuşlar, 4 ay aranın ardından yeniden başladı.

SEYAHAT 01.08.2020, 01:24 Hanife
Türkiye - Rusya seferleri başladı!

Koronavirüs nedeniyle Türkiye -Rusya arasındaki geçici uçuş yasağının kaldırılmasının ardından Türk Hava Yolları, İstanbul - Moskova hattında ilk tarifeli seferini gerçekleştirdi.

Akşam saatlerinden itibaren Moskova'ya gitmek isteyen yolcular İstanbul Havalimanı'na akın etti. Güvenlik kontrolünden gecen yolcular, sosyal mesafe kuralları içerisinde dış hatlar gidiş terminaline geçerek burada bilet ve bagaj işlemlerini halletti.

İlk 50 yolcu, Moskova'ya uçtu
 

Avrupa'nın çeşitli şehirlerinden İstanbul Havalimanı'na gelen yolcular, Pasaport kontrol işlemini tamamladıktan sonra Moskova’ya gidecek olan THY'nin "TK 411" uçuş kodlu uçağına yönlendirildi.



Yer hizmetleri görevlileri tarafından pasaport ve vizeleri kontrol edilen yolcular, ateşleri ölçüldükten sonra uçuş şartlarını sağlayanlar uçağa alındı.

Saat 22.35'te 50 yolcusuyla THY uçağı, Rusya'ya hareket etti.

Rus yolcular memnun
 

Seferlerin başlamamasından memnuniyetlerini dile getiren Rus yolculardan Yulia Harding, 10 yıldır Londra'da yaşadığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Bir aydır Rusya'ya gitmeye çalışıyorum"
 

Bir diğer Rus vatandaşı Azat Saifulin ise bir aydır ülkesine gitmeye çalıştığını ancak bütün uçuşlarının iptal olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

Karşılıklı 3 uçuş yapılacak
 

Edinilen bilgilere göre, THY,  İstanbul - Moskova hattında günde karşılıklı üç uçuş yapacak.

Moskova'dan İstanbul'a gelecek olan ilk THY uçağının ise sabah 05.20 sıralarında iniş yapması bekleniyor.



Ayrıca 9 Ağustos’ta THY’nin Antalya-Moskova seferleri start verecek.

Haftada 5 gün karşılıklı olarak düzenlenecek olan İstanbul-St Petersburg seferleri ise 2 Ağustos itibariyle başlayacak.



Yine karşılıklı olarak İstanbul-Rostov uçuşları 3 Ağustos'ta, İstanbul'dan Soçi, Krosnodar ve Kazan uçuşları haftada 3 gün olacak şekilde 17 Ağustos'tan itibaren başlayacak.

Yorumlar (0)