Türkiye'nin "yavaş şehir" seçilen en huzurlu yerleri!

Türkiye'nin de üye olduğu Yavaş Şehir (Cittaslow) topluluğunun hedefleri arasında, bir şehrin mekan kullanımını verimli hale getirmek ve yaşam akışını olabildiğince doğal seviyeye indirerek kasabalardaki yaşam kalitesinin iyileştirilmesi yer alıyor.

SEYAHAT 29.08.2020, 08:22 29.08.2020, 10:14
Türkiye'nin "yavaş şehir" seçilen en huzurlu yerleri!

Yavaş şehir, hızlı tüketimin karşısında ortaya çıkan bir harekettir; çevreye zarar veren ve bu şehirlerde yaşayan insanların zor durumda kalmasına yol açan kentsel yaşam tarzının aksine, yüksek kaliteli ve sürdürülebilir bir yaşam tarzı teşvik eden şehirlere odaklanır. Her şehirde ve bölgede kültürel çeşitliliği destekler ve küreselleşen şehirler/ülkeler fikrine aykırıdır.  

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Türkiye, yavaş şehir (Cittaslow) üyesi olan çok sayıda şehre sahiptir, çünkü Türk yaşam tarzına da oldukça uyan bir akımdır. 

Seferihisar

Seferihisar, İzmir iline bağlı Ege kıyısında bir deniz cennetidir. Yavaş şehir olarak nitelendirilmesinin sebebi, 4000 yıl önce kurulan antik Karya kenti Teos ile tarihi güzelliğidir. Yerel yemekleri oldukça lezzetli ve enerjisinin çoğunu güneş, jeotermal ve rüzgar enerjisinden alıyor. Gerçekten geçmişi ve bugünü keşfetmek için güzel bir yer!

Gökçeada

Gökçeada, Türkiye'nin en büyük adası ama bu, gelişmiş ve hızlı tempolu olduğu anlamına gelmez! Ormanlarla kaplı ve büyük bir sahile sahip olan bir ada için inanılmaz derecede kendi yağında kavrulan bir yer. Yiyeceğiniz bütün yiyecekler adada yetiştiriliyor ve gerçekten de Türkiye'nin geri kalanından ayrı bir dünyayı temsil ediyor-uzun bir hafta sonu geçirmek için harika bir yer!

Akyaka

Akyaka, sadece yakın zamanda turistik bir hazine olarak keşfedilmeye başlandı. Muğla ilinin güneybatısında ve Akdeniz kıyısında bulunuyor. Antik uygarlıklara, özellikle de antik Karya'nın bir yerleşim yeriydi. Bütün bunlara rağmen, hala küçük bir balıkçı köyünün havasını hala taşıyor, sanki yüzyıllardır aynı gibi.

Halfeti

Halfeti, suya batık olan çok güzel bir küçük tarım köyüdür. Yani geleneksel bir köyde kalmak ve hatta yarısı su içinde olan bir köyde kalmak oldukça keyifli olacaktır. Bu çok sık karşılaşılacak bir şey olmasa gerek!

Şavşat

Şavşat, muhteşem bir gölün ve milli parkın kenarında yer alan bir Karadeniz sahil kasabasıdır. Burada balık oldukça bol ve tahmin edeceğiniz gibi de oldukça lezzetli. Kışın gerçekten soğuk olmasına rağmen tüm yerin karla kaplı olduğu ve en bozulmamış halinde ziyaret etmek gerçekten güzel bir tecrübe olacaktır.

Eğirdir

Eğirdir, Antalya'nın hemen kuzeyindeki Türk Gölleri bölgesinde yer alan bir göl kasabasıdır. Gölün içinde iki tane ada var ve kasaba onlara bakıyor ki bu da onu mükemmel pitoresk bir yer yapıyor. Şehrin birbirinden güzel çiçekleri ve harika bir havası var ve Türkiye'nin tüm göllerini keşfetmek için harika bir yer.

Yorumlar (0)