Türkiye'nin en iyi korunan sırrı: Bozcaada

Bozcaada, sakin koylar, eski Yunan evleri, tarihi kalıntılarla dolup taşan huzurlu bir tatil arayanlar için mükemmel bir fırsattır.

SEYAHAT 20.12.2019, 13:00
Türkiye'nin en iyi korunan sırrı: Bozcaada

Antik çağlarda Tenedos olarak bilinen, yaklaşık 15 kilometrekarelik bir alanı olan Bozcaada'ya İstanbul'dan kolayca ulaşılabilir.  Pek çok kişi böyle bir yerin varlığını bile bilmez; herkesten önce keşfetme fırsatı tamamen sizin!

Başkentten yaklaşık 400 km uzakta ve Ege Denizi'nde sakin bir şekilde yüzen Bozcaada, modern yaşamın cazibesinde anlık bir duraksama yaşatıyor; saklı ve şirin plajlar, Arnavut kaldırımlı sokaklar, badanalı şehir evleri ve sokak köşelerinde tavla oynayan insanlar. Eşekler lavantayla dolu alanlarda dolaşıyor, balıkçılar balıkla uğraşıyor ve yaşlılar güneş batırılmış evlerinde kahve yudumluyorlar; yaşamın hızı oldukça yavaş. 

Şirin mi şirin bir ada

Çanakkale yakınlarında bulunan Bozcaada, Türkiye'nin üçüncü büyük adası ve aynı zamanda Ege Denizi'nde Türkiye'ye ait iki adadan biri. Bozcaada, küçük olduğuna bakılmaksızın, Çanakkale Boğazı'nın girişindeki stratejik konumu nedeniyle tarihte de her zaman önemli bir rol oynamıştır.

Kıyı boyunca bulunan kayalık uçurumlar, Bozcaada'yı yüksek ve kayalık bir ada yapıyor, ancak yine de kum kaplı plajlara sahip birçok küçük koy vardır.

 Adada, limanda ve Ayazma Plajı'nda restoranlar bulunmaktadır. Ada yapımı şarap, sayısız deniz ürünüyle harika gidiyor. Takip eden günler boyunca, Habbele ve Ayana'nın güney plajlarını keşfedebilir ve yengeçlerin boş kumların arasından sıyrılmasını izleyebilirsiniz.

Bozcaada’nın etrafında bisikletle de dolaşmanız gerek; evet, kulağa oldukça zor geliyor ama geri dönüp dinlendiğinizde iyi ki yapmışım diyeceksiniz.

Görülmesi gereken tarihi yapılar

Osmanlılardan kalma tarihi yerler arasında Bozcaada Kalesi, Alaybey Camii, günümüzde park olarak kullanılan Namazgah ve tarihi çeşmesi ve 1870 yılında inşa edilen üç sahili Meryem Ana Kilisesi vardır.

Aya Paraskevi Ayazmasi olarak tanımlanan yer, Ortodoks inancı için oldukça önemlidir. Bugün Vintage Festivali, daha önce burada düzenlenmiş olan Paraskevi Festivalinin yerini almıştır.

Nasıl gidilir?

Bozcaada’ya feribotla ulaşım gün boyunca mevcuttur. Bozcaada'ya ulaşım sağlayan feribot bağlantısına sahip tek ana kara konumu Geyikli Yüksekyeri limanıdır. Ayrıca Çanakkale'den Bozcaada'ya doğrudan yolcu feribotları mevcuttur.
 

Yorumlar (0)