Türkiye'de 'en büyük blok ormanları'na sahip kent

Türkiye'nin 'en büyük blok ormanları'na sahip olan Karabük'te, hazan mevsiminde renk cümbüşü yaşanıyor.

SEYAHAT 11.11.2021, 22:57 13.11.2021, 11:51
Türkiye'de 'en büyük blok ormanları'na sahip kent

İl genelinin yüzde 71'lik kısmını oluşturan ormanlarında dünyada çok az yerde görülebilecek oranda bitki ve ağaç türünü bünyesinde barındıran kent, gölleri, şelaleleri, kanyonları, yaylaları, kamp alanlarıyla ilgi görüyor.

WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) tarafından 'acil bir şekilde korunması gereken 100 alan'dan biri olarak gösterilen ve 'orman denizi' olarak isimlendirilen bölgelerin de bulunduğu Karabük, renk cümbüşünün içerisinde ilerleyen kıvrımlı yollarıyla yerli ve yabancı turistleri kendine çekiyor.

Kent ormanlarında çok sayıda ağaç, bitki ve kuş türü yaşamını sürdürüyor. 

UNESCO Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesindeki Baklabostan Tabiat Parkı'na ve buradaki şelaleye gelenler, doğayla baş başa harika zaman geçiriyor.

Soyut ve somut mirasa ek olarak doğa turizmi ile de kendinden bahsettiren tarihi ilçe Safranbolu'yu Bartın'a bağlayan kara yolunun yaklaşık olarak 5 kilometrelik kısmında ağaçların doğal bir şekilde oluşturduğu 'tünel', fotoğraf tutkunlarının tercih ettiği mekanlardan biri.

"Her renk burada"

Vali Fuat Gürel, AA basın mensuplarına, ormanlık bölge yönünden Karabük'ün ülkemizde önemli bir konuma sahip olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin ilk Orman İşletme Müdürlüğü'nün de 84 yıl evvel kentte kurulduğunu kaydeden Gürel, "Kentimizde 276 bin hektar büyüklüğünde ormanlık alanımız var. Türkiye'de ormanı en yoğun olan il. Doğa turizmi açısında çok önemli bir yer. Mağaralar, göletler ve şelaleler yönünden de çok önemli bir bölge." şeklinde konuştu. 

Kentte özellikle sonbahar mevsiminin güzel yaşandığını ifade eden Gürel, "Hazan mevsimi her yerde güzeldir fakat Karabük'te bir başkadır. Her ton renk burada. Burası tam anlamıyla bir orman denizi. Yaban hayatı açısından da zengin bir yer. Doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası." dedi. 



































Yorumlar (0)