Turistlerin uğrak yeri: Dumanlı Tabiat Parkı

Erzincan'a bağlı Refahiye ilçesinde yer alan Dumanlı Tabiat Parkı, doğal güzelliğiyle turistlerin dört mevsim gezi rotaları arasında bulunuyor.

SEYAHAT 06.01.2024, 19:11
Turistlerin uğrak yeri: Dumanlı Tabiat Parkı

Şehir merkezine 70 kilometre mesafede yer alan Refahiye ilçesindeki 8.964 hektar büyüklüğündeki alan üzerindeki bölge, 2017 senesinde ülkemizin 219'uncu tabiat parkı olarak ilan edildi.

Deniz düzeyinden 2 bin metre yüksekte bulunan ve dört mevsim doğaseverleri ağırlayan tabiat parkı, kar örtüsüyle kaplandı.

Sarıçam ormanları, gölleri ve akarsuları ile doğa tutkunlarının ilgisini çeken tabiat parkı, kış mevsiminde de kentten uzaklaşıp tabiatla iç içe vakit geçirmek isteyenleri ağırlıyor.

Kar örtüsü üzerinde yürüyüş ve piknik yapan aileler, havaların mevsim normallerinin altında olduğu bugünlerde özellikle hafta sonlarını tabiat parkında çocuklarıyla birlikte geçiriyor.

Çam ağaçlarının kar örtüsüyle bir araya gelip güzel manzaraların ortaya çıktığı tabiat parkı dron ile görüntülendi.



"Ortam çok güzel"

Ziyaretçilerden Nuri Karataş, doğal güzelliği ile bölgenin en iyi alanlarından biri olan Dumanlı Tabiat Parkı'nı herkesin görmesi gerektiğini dile getirdi. 

Dumanlı Tabiat Parkı'na hayran kaldığının altını çizen Karataş, "Gezilecek çok iyi yerler var. Kış mevsimi olmasına karşın ortam çok güzel. Birkaç gün burada gezmeyi düşünüyorum. Allah'ın izniyle önümüzdeki sene yeniden buraya gelmek bizlere kısmet olur." diye konuştu.

Ankara'dan ailesi ile birlikte gelen Muhammet Tuğcu ise kış aylarında ilk defa Dumanlı Tabiat Parkı'nı ziyarette bulunduklarını kaydederek, "Kış, yaz fark etmeksizin buranın güzelliklerini herkesin görmesini tavsiye ederim. Buraya gelmek çok eğlenceli ve keyifli." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)