Tunceli, buzul gölleri ile doğa tutkunlarını ağırlıyor 

Tunceli Ovacık’ta bulunan buzul gölleri, göreni kendisine hayran bırakıyor. Karların erimesiyle kartpostallık manzaralar oluşturan göller, doğa tutkunlarını ve turistleri ağırlıyor. 

SEYAHAT 26.05.2021, 14:28 27.05.2021, 14:50
Tunceli, buzul gölleri ile doğa tutkunlarını ağırlıyor 

Tunceli Ovacık Mercan Vadisi’ndeki karların erimesi ile ortaya çıkan buzul gölleri, bu sene de kartpostallık manzaralar oluşturdu. Trekking ve kamp tutkunları ile fotoğrafçıların uğrak noktası olan buzul göller, Mercan ve Munzur dağları arasındaki bin 500 rakımlı Ovacık’ta bulunuyor. 



Ovacık, Tunceli turizminin başkenti

Ovacık, yalnız buzul gölleriyle değil diğer turistik mekanları ile de dikkat çekiyor. Munzur gözeleri, Kırkmerdiven Şelaleleri, Katır Gölleri, Karagöl, Kepir Yaylası ve Munzur Vadisi gibi doğal güzellikleri barındıran ilçe, özellikle nisan ve ağustos arasında çok fazla sayıda yerli ve yabancı turist ağırlıyor.

Mercan Vadisi içerisinde saklı kalan buzul gölleri, henüz çok sayıda kişi tarafından bilinmiyor. Yabancı turistlerin uğrak noktası olsa da daha çok çevre illerden gelen yerli turistleri ağırlayan göllerde fotoğraf çekimleri de piknik de yapılıyor.



Habitatı geniş

Mercan Vadisi’nde yalnızca buzul gölleri bulunmuyor. Aynı zamanda yemyeşil yaylalar, kayalıkları evi yapan boz ayılar, yaban keçileri, kuş türleri ve rengarenk çiçekler de bulunuyor.  

Yolu meşakkatli, manzarası nefes kesici

Mervan Vadisi’ne ulaşmak ne yazık ki kolay değil. Öncelikle Ovacık merkezine bağlı olan Şahverdi köyüne ulaşılması gerekiyor. Köyün vadi yolunu kullanarak yaklaşık 3 saat süren tırmanışı gerçekleştirmek gerekiyor. Yüksek rakımlı vadi zirvesine ulaşıldığında ise buzul gölünü görmek mümkün oluyor. 

Yorumlar (0)