Tatilcileri üzen haber: Konaklama vergisi Resmi Gazete’de yayınlandı

Konaklama vergisi düzenlemesi 1 Ocak 2023 günü sisteme sokulacak. Düzenlemeye göre, kamping, yayla evi, köye evi, pansiyon, motel, butik otel, tatil köyü ve otelleri tercih eden kişilerden konaklama vergisi tahsil edilecek.

SEYAHAT 14.12.2022, 10:56 15.12.2022, 13:48
Tatilcileri üzen haber: Konaklama vergisi Resmi Gazete’de yayınlandı

Konaklama vergisi ile ilgili düzenleme 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren faaliyete alınacak. Söz konusu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Getirilen düzenleme ardından seyahatlerinde konaklama yapacak kişilerden vergi alınacak.

Konaklama vergisinden kimler muaf tutulacak?

Kamping, dağ evi, yayla evi, köy evi, konaklama tesisinde yer alan termal tesisler, apart otel, pansiyon, motel, özel konaklama tesisleri, butik otel, tatil köyü ve otellerde kalacak olan kişilerden yüzde 2 kadar konaklama vergisi tahsil edilecek.

Lojmanlar dışında kamuya ait olan kamplar, dinlenme tesisleri ve misafirhanelerde söz konusu düzenlemenin ardından vergi kapsamına girdi. Kamplar, pansiyonlar ve yurtlarda öğrencilerin gerçekleştireceği konaklama hizmetleri vergiden muaf tutulacak.

Yabancı ülkelerin Türkiye'de gerçekleştireceği diplomatik ziyaretlerde personellerin gerçekleştireceği konaklamalar vergiden muaf olacak.

Yorumlar (0)