Tatil için gidebileceğiniz Muğla'nın en güzel köyleri!

Size Muğla'da keşfedebileceğiniz en muhteşem köylerden bazılarını anlatmak için buradayız.

SEYAHAT 13.12.2019, 14:00
Tatil için gidebileceğiniz Muğla'nın en güzel köyleri!

Muğla, bildiğimiz üzere, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biridir. Bodrum, Fethiye, Marmaris, Dalaman, Datça… Bu büyük isimleri zaten biliyorsunuz. Ancak, şehrin her yerine dağılmış, popüler yerlerden daha huzurlu ve güzel olan başka yerlerin de olduğunu bilmek sizleri şaşırtabilir.

Yeşilyurt

Yeşilyurt, Muğla'nın en güzel köylerinden biri ve ismiyle uyumlu bir doğaya sahip olması hiç şaşırtıcı değil. Dokumasıyla bilinen bir köy olan Yeşilyurt’tan eviniz veya kendiniz için bir şeyler almayı unutmayın!

Yeşilüzümlü

Yeşilüzümlü, Fethiye yolunda ve Denizli'ye 15-20 km uzaklıktadır. Yöresel mantar çeşitleriyle ve adından da anlaşılacağı gibi üzüm bağları ile ünlüdür. Mantarlar, yerel olarak Kuzugöbeği mantarları olarak bilinen Morel mantarlarıdır ve her yıl onlar için düzenlenen bir festival vardır. Köy, aynı zamanda, yüzyıllardır el dokuması ürünleri ile de tanınıyor. Son yıllarda, bu el sanatları turizm için ihracata daha fazla odaklanmış ve köy için önemli bir gelir kaynağı olmuştur.

Mazıköy

Mazıköy, Gökova Körfezi'nin kuzey sahilindeki nefes kesici konumu ile  antik Karya günlerine dayanan bir sahil kasabasıdır. Aslında bir köy değil de hepsi karayoluyla birbirine bağlanan 8 köyden oluşan bir settir. Bunlardan altısı bile yürüyüş için harika parkurlar içeriyor ve hepsini Akarca'dan Çakıllıyalı’ya (Taşlıyalı) ve İnceyalı'dan, Sedef'e kadar uzanan ve aynı zamanda Hurma ve Ilgın'dan geçen bir yol ile keşfedebiliyorsunuz. Kisebükü, Hurma, Ilgın ve Sedef köyleri ve koyları, Gökova'dan hareket eden tekneler için önemli duraklar haline gelmişlerdir. Bugün, birçok köyde pansiyonlar, apartmanlar, villalar ve restoranlar bulacaksınız ve bunlar günlerinizi geçirmeniz için oldukça yeterli. 

Kapıkırı

Kapıkırı, Bafa Gölü kıyısındaki küçük bir köydür ve hem doğal güzelliği hem de tarihi zenginliği ile göz kamaştırıcıdır. Balığa gitmek, yürüyüş yapmak, kamp yapmak, botanik turları, kuş gözlemciliği veya sadece manzaranın tadını çıkarmak için bile idealdir.

Selimiye

Bu köy, sadece sessiz bir balıkçı köyüydü, ancak son yıllarda popülerliği gittikçe artıyor ve şu anda bir turizm merkezi haline geldi. Mavi yolculuklar ve özel teknelerin hepsi burada duruyor ve doğanın tadını çıkartıyorlar. Kıyı boyunca nefes kesen manzaralar ve köyün kendisinden veya hemen dışından toplanmış taze yiyecekler sunan restoranlar da bulunmaktadır.

Yorumlar (8)
Emin 4 yıl önce
En büyük hayalim muğlanın bir köyüne yerleşmek
Ömer 3 yıl önce
Hayalleriniz oraya yerleşmekle gerçekleşir
Pınar 4 yıl önce
Ama bende çok istyrum muglanin köylerinden birinde yaşamayı
Arzu 3 yıl önce
Çok güzel yerler.Tam yaşlanacak yerler.
3 yıl önce
Evet Muğla harika il ve birazda temiz tutsalar gelen ler
Fatma 3 yıl önce
Muğla, Milas, çamlıyurt köyüde çok güzel havası efsane tavsiye ederim
FiliZ 2 yıl önce
Çok güzel
Mehmet Fetih 1 yıl önce
Muğla ülkemizin en güzel şehri sadece insanlar ayak izlerini bıraksalar çok güzel olur neyle geldiyseninz onuda bir zahmet beraber götürün en yakındaki çöp konteynerine