Masmavi suyun karlarla kaplı dağlarla buluşması: Van Gölü’nde yamaç paraşütü!

Masmavi sularıyla öne çıkan ve karlı yamaçların suyla beraber görkemli bir manzara oluşturduğu Van Gölü, eşsiz bir eğlenceye tanıklık ediyor. Gökyüzünde adeta dans yapmak isteyenlerin uğrak yeri haline gelen gölde, yamaç paraşütü yapılıyor.

SEYAHAT 07.04.2021, 10:13 07.04.2021, 16:52
Masmavi suyun karlarla kaplı dağlarla buluşması: Van Gölü’nde yamaç paraşütü!

Eşsiz bir doğa yapısına sahip olan ve doğunun adeta incisi haline gelen Van Gölü, yerli ve yabancı turistlere eşsiz anlar yaşatıyor. Tuzlu ve sodalı yapısıyla, Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü, renkli koylarıyla ziyaretçilerini eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor. Son zamanlarda gökyüzünde resmen dans edenlerin uğrak noktası olan göl yamaçlarında, yamaç paraşütü yapılıyor. Yemyeşil bir doğaya ve masmavi sulara sahip olan büyülü göl, sahillerin büyülü hallerini aratmıyor. Göl kıyısında bulunan Artos Dağı'nın eteklerinin yanı sıra İnköyü, Altınsaç ve Ayanıs ve Göründü gibi koylardan da yamaç paraşütü yapan ziyaretçiler gözlemlenirken, eşsiz manzarada inanılmaz bir uçuş eğlencesi gözler önüne seriliyor.

Türk Hava Kurumu Van Şubesi tarafından, yamaç paraşütü etkinliği yapıldı

Gökyüzünden süzülen yamaç paraşütü yapmaya gelenler, Süphan Dağı, Akdamar Adası ve Van Gölü'nün oluşturmuş olduğu muhteşem doğa manzarasını da seyretmekten kendilerini alı koyamıyorlar. Bünyesinde doğal parkurlar bulunduran ve bakir alanlarıyla da keşfedilmek için ziyaretçilerini bekleyen Van Gölü’nde, Türk Hava Kurumu Van Şubesi tarafından bir yamaç paraşütü etkinliği hazırlandı. Etkinlikte 35 paraşüt tutkunu hazır bulunurken, paraşütçüler Artos Dağı’nın eteklerinden yola çıkarak semaları renklendirdi. Göl yakınlarında bulunan iniş zemininin doğal çimli olması ise yamaç paraşütü yapanlar için büyük bir avantaj sağlıyor. Ayrıca rüzgarın da elverişli esmesi de avantaja avantaj katarken, binlerce yükseklikten eşsiz manzaranın tadı çıkıyor.

Hem eğlence hem manzara seyri tadı çıkıyor

Gölün yamaçlarından yamaç paraşütü yapmak için günün hava durumuna göre hareket ettiklerini belirten Meteoroloji 14. Bölge Müdürü Atakan Çelebi, meteorolojik açından uygun alanları seçtiklerini belirtti. Termiklerin kuvvetine parmak basan Çelebi, Akdamar Adası’nın da yüzlerce metre yüksekten görmenin tadını çıkarmanın inanılmaz olduğunu belirtiyor. Bölgede yamaç paraşütü yapan ziyaretçiler, muhteşem manzaranın tadını da çıkarttıklarını belirtirken, çok eğlenceli bir spor yaptıklarını da sözlerine ekliyorlar.

Yorumlar (0)