Kristal karın başkenti, İran ve Iraklıların gözdesi Cıbıltepe’de sezon açıldı

Kars’ın sarıçam ormanlarında kurulu olan Cıbıltepe Kayak Merkezi, sezonu açtı. Azerbaycan, Irak ve İran’dan gelen kafileler ile birlikte merkezdeki doluluk oranı yüzde 90’ı buldu. Yerli ve yabancı turistlerin keyifli anları kameralara yansıdı. 

SEYAHAT 27.12.2021, 13:40
Kristal karın başkenti, İran ve Iraklıların gözdesi Cıbıltepe’de sezon açıldı

Kars’ın ünlü kristal karı, sarıçam ormanlarını kapladı. Uzun kayak pistleri, manzarası ve ferah havası ile her sene on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Sarıkamış, bu sene de boş kalmadı. İlçede kurulu olan Cıbıltepe Kayak Merkezi, hafta sonunda yeni kayak sezonunun açtı. Cumartesi sabah itibarıyla merkeze ulaşan yerli ve yabancı turistler, doluluk oranını kısa sürede yüzde 90’lara çıkardı. Kızak, snowboard ve kayak sporlarının yapılabildiği merkezde İran, Azerbaycan ve Irak’tan gelen turistler ile yerli turistler, güneşli havada kış mevsiminin keyfini çıkardı. 



Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden 

Cıbıltepe, Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olarak biliniyor. Merkezdeki otelin müdürü olan Bora Kanber, sezon açılışı hakkında şu bilgileri aktardı: “Sezonun açılışıyla birlikte doluluk oranı kısa sürede yükseldi. Muhteşem bir hava hakim. Sarıkamış'ın kristal kar kaplı sarıçam ormanlarında kış sporları yapılıyor. Şu anda üç ülkeden yoğun şekilde turist alıyoruz. Şu anda doluluk oranı yüzde 90. Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte bu oranın yüzde 100 olmasını bekliyoruz. Bu güzel kayak pistini ve güneşli havaları kaçırmamalarını istiyoruz.” 



“İranlılar Cıbıltepe’den vazgeçemiyor” 

İran turlarını yöneten Hamit Çarkçı, sezonla ilgili şunları dile getiriyor: “Sezonun açılmasıyla birlikte kayak sever gruplar Cıbıltepe’ye adeta akın etmeye başladı. İran’dan kafileyi getirdik. Cıbıltepe, İranlıların vazgeçemediği bir kayak merkezi. Sarıçam ormanlarını, kristal karı, burada kayak yapmayı çok seviyorlar. İkinci kafilemizi yılbaşında getireceğiz.” 



Yorumlar (0)