Kışın kayakçıları, yazın serinlemek isteyenleri ağırlıyor

Batı Karadeniz'in en yüksek dağlarından biri olan Ilgaz, her mevsim ziyaretçilerini ayrı güzelliklerle karşılıyor.

SEYAHAT 29.07.2021, 21:36 30.07.2021, 15:50
Kışın kayakçıları, yazın serinlemek isteyenleri ağırlıyor

Batı Karadeniz'in en yüksek dağlarından biri olan Ilgaz, aynı zamanda ülkemizin en önde gelen kayak ve kış turizmi merkezleri arasında yer alıyor.

Çankırı ile Kastamonu arasında yer alan ve yılın neredeyse yarısını kar altında geçiren Ilgaz Dağı, barındırdığı kayak merkezinin yanı sıra doğal güzellikleri ile her mevsim misafirlerine ayrı güzellikleri bulma olanağı sunuyor. 

Kışın beyazı, yazın yeşiliyle karşılıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte karın yavaş yavaş zirveye doğru çekildiği Ilgaz Dağı, ziyaretçilerini kışın beyazı, yazın yeşiliyle karşılıyor. Yaklaşık olarak 2 bin 600 metre yükseklikteki Ilgaz'ın zirvesinde ziyaretçiler, buz gibi akan sular, yaylalar, rengarenk endemik çiçekler ve yürüyüş yolları bulunabiliyor. 

Sarıçam, karaçam ve göknar ağaçları ile yüksek kesimlerde alpin (yüksek dağlık bölgelerde ağaç yetişme sınırının üstünde görülen çayırlık) yaygın olduğu Ilgaz'da kurt, tilki, ayı, karaca, yaban domuzu ve geyik gibi 30'a yakın yabani hayvanın yaşadığı biliniyor. 

"Anlatmaya sözcükler yetmez"

Doğa fotoğrafçısı Cebrail Keleş, Ilgaz Dağı'nın çok özel bir yer olduğunu, dağın çok sayıda güzelliği barındırdığını dile getirdi.

Ilgaz'ın Yurduntepe zirvesinde bulunduklarını söyleyen Keleş, "Buranın güzelliğini anlamak için ne kamera ne de sözcükler yeterli. Kışın kayak yapabileceğimiz, yazın serinleyebileceğimiz muazzam bir yer. Çok sayıda endemik bitkiyi ve yaban hayvanını görme şansınız var. An itibarıyla Kastamonu'da 38 derecelik bir sıcaklık söz konusu. Biz zirvede üşüyoruz. Burası Batı Karadeniz'in en yüksek noktalarından biri. Buradan her yeri görebiliyoruz, adete bir uçak penceresinden etrafı izlemek gibi." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)