KDV ve stopaj desteği uzatıldı

Bakan Elvan, salgından olumsuz yönde etkilenen sektörler için bir senedir uygulanan KDV oran indirimlerinin iki ay daha süreceğini açıkladı. Elvan ayrıca, Türk lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin ise eylül ayı sonuna dek uzatıldığını duyurdu.

EKONOMİ 29.07.2021, 21:55 30.07.2021, 16:40
KDV ve stopaj desteği uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgınından olumsuz yönde etkilenen sektörleri desteklemek maksadıyla yeme-içme, konaklama, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde son bir yıldır uygulanmakta olan KDV oranı indirimlerinin süresini 2 ay daha uzattıklarını açıkladı.

Bakan Elvan, sosyal medyadan duyurdu

Elvan, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Salgından olumsuz yönde etkilenen sektörlerimizi desteklemek maksadıyla yeme-içme, konaklama, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde son bir yıldır uyguladığımız KDV oranı indirimlerinin süresini 2 ay daha uzatıyoruz. Esnafımıza, yurttaşlarımıza hayırlı olsun."



"Eylül ayı sonuna dek uzatıyoruz"

Bakan Elvan, stopaj oran indiriminde sürenin uzatıldığını da açıkladı:

"Türk lirası mevduatlarındaki stopaj oranı indirimlerinin süresini eylül ayı sonuna dek uzatıyoruz. Böylece Türk lirası mevduatların cazibesini artırmayı ve ters dolarizasyonu desteklemeyi sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)