Kendi rekorunu kırdı: 123 bin kişi akın etti

Memduh Büyükkılıç, ülkemizin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Erciyes'in hafta sonu yabancı ve yerli 123 bin ziyaretçiyi ağırladığını açıkladı.

SEYAHAT 29.01.2024, 21:38
Kendi rekorunu kırdı: 123 bin kişi akın etti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, ülkemizde yerel yönetimlerce kurulan ilk dağ yönetim firması Erciyes AŞ'nin yönettiği ve kar kalınlığı 140 santimetreye kadar ulaşan kayak merkezine, kış turizmi çerçevesinde yoğun ilgi gösterildiğini kaydetti.



"Kendi rekorunu kırdı"

Erciyes'in, geçtiğimiz hafta sonu 123 bin ziyaretçi ağırladığını vurgulayan Büyükkılıç, "Evvelki sene rekorumuz 120 bindi. Geçtiğimiz hafta sonu 123 bin yabancı ve yerli turist Erciyes Kayak Merkezi'ni ziyarette bulundu. Polonya ve Çekya'dan charter seferleriyle ayrıca farklı ülkelerden de tarifeli uçaklarla Erciyes'e kayak yapmak için geldiler. Dünya markası olan Erciyes, kendi rekorunu kırdı." ifadelerine yer verdi. 



"Yerli turistler de tercih ediyor"

Memduh Büyükkılıç, Ankara, Konya, Aksaray, Gaziantep, Mersin, Adana, Antalya, İstanbul ve İzmir gibi ülkemizin dört bir köşesinden hem kara yolu hem de hava yoluyla gelen yerli turistlerin de tercih ettiği Erciyes'in, 15 otel, 19 mekanik tesis ve 41 kayak pistiyle hizmet verdiğini belirtti. 

Yorumlar (0)