Çiftçilerin eylemi büyüyor: Başkent kuşatıldı

Fransa'nın farklı bölgelerinde traktörleriyle yola çıkan çiftçiler, hükümetin tarım politikalarını protesto etmek amacıyla başkent Paris'e giriş-çıkış güzergahlarını traktörleriyle kapatarak eylem gerçekleştirdi.

DÜNYA 29.01.2024, 21:44
Çiftçilerin eylemi büyüyor: Başkent kuşatıldı

Hollanda, Belçika, Polonya ve Almanya'nın akabinde Fransa'da da çiftçi eylemleri günlerdir devam ederken, hükümetin tarım sektöründe attığı adımları yetersiz bulan sendikalı çiftçiler, dün gece traktörleriyle başkent Paris'e doğru hareket etmeye başladı.

Sendikaların çağrısıyla 'başkenti kuşatma' eylemi düzenleyen çiftçiler, Paris'e giden yollarda traktörleriyle uzun kuyruklar oluşturdu.

Başkente giriş-çıkış güzergahlarında 15 bin kadar kolluk kuvvetinin görevlendirildiği bildirildi.

Fransa genelindeki 21 ayrı noktada gerçekleştirilen eylemlere 2 bine yakın çiftçi iştirak ederken, 25 noktada 1.200'ü aşkın tarım makinesiyle yollar trafiğe kapatıldı.

Çiftçilerin eylemleri sebebiyle çok sayıda otoyolda ulaşım aksadı.



Kabine toplandı

'Başkenti kuşatma' eyleminin odağında yer alan Rungis Pazarı girişinde, helikopterlerin havadan destek sağladığı yoğun güvenlik tedbirleri alındı.

Ayrıca dronlar ile eylemden görüntü alınmasına müsaade edilen bir kararnamenin imzalandığı açıklandı. 

Başkentin göbeğinde 234 hektarlık bir bölgeye kurulu olan ve 12 bini aşkın kişinin çalıştığı pazara her gün 8 bin tonu aşkın ürün naklediliyor.

800'ü aşkın traktör ile başkenti kuşatan çiftçiler, pazara ürün nakliyatını engellemeyi amaçlıyor.

Eylemlerin devam ettiği esnada Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kabinedeki bazı bakanlarla çiftçi eylemlerini görüşmek için toplandığı bildirildi. 

Fransa genelinde çiftçiler, çok sayıda şehirde gelirlerinin az olmasını ve hükümetin tarım politikalarını protesto ediyor.

Çiftçiler hükümetin taleplerine karşılık vermesi için traktörleriyle günlerdir yolları trafiğe kapatıyor.

Yorumlar (0)