İngiliz basını: Tatil için Türkiye'ye gidin!

İngiliz basını, yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda Türkiye'nin güvenli olduğunu ve tatil için tercih edilebileceğini bildirdi. 

SEYAHAT 09.09.2020, 09:13 09.09.2020, 17:36
İngiliz basını: Tatil için Türkiye'ye gidin!

Türkiye'nin turizm sektöründe yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin aldığı başarılı önlemler, diğer ülkeler tarafından da fark ediliyor.

O ülkelerden biri de İngiltere...

İngiltere, Yunanistan'dan dönüş yapan vatandaşların yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilmesinin ardından söz konusu ülkeyi "güvenilir olmayan ülkeler" listesine dâhil etti. Yunanistan'dan gelen kişilerin iki hafta boyunca karantina altına alınacağı bildirildi. 

Bunun üzerine İngiltere'de yaşayan kişilerin seyahat rotaları da değişti. 

Tatil için Yunanistan'a gitmek istemeyen İngilizler, Türkiye'yi tercih etmeye başladı. 

Telegraph isimli İngiliz gazetesi, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda en güvenilir ülkelerden biri olduğunu kaydetti. 

Söz konusu gazeteye göre, Türkiye, Boris Johnson hükümeti tarafından hazırlanan "en güvenilir ülkeler" listesinde yer almaya devam ediyor.

Gazete, İngiltere'de yaşayan vatandaşlar için Türkiye'nin daima önemli bir turizm ülkesi olduğunu bildirdi. 

Telegraph, Türkiye'de mutlaka gidilmesi gereken turizm merkezlerini de tek tek açıkladı. Söz konusu turizm merkezleri, Fethiye Ölüdeniz, İstanbul, Marmaris, Bodrum ve Karadeniz olarak sıralandı.

Öte yandan, gazete, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) tablosundaki rakamların düşük olduğunu ifade etti. Bu durumun, turizm alanındaki güvenilirliği artırdığına dikkat çekildi. 

Ülkemizin, İngiltere'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) için oluşturduğu kırmızı listede yer almadığı kaydedildi. 

Türkiye'de son dönemde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları artış gösteriyor. Vatandaşların maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymamaya devam etmemeleri halinde Türkiye'nin "en güvenilir ülkeler" listesindeki yeri sarsılabilir.

Yorumlar (0)