Fotoğraf meraklılarının yeni adresi: Göreme’nin ortasındaki “vinç” 

Türkiye’nin turistik mekanları arasında listenin başında gelen Kapadokya, sıcak hava balonlarının manzarasında turistlere yeni bir deneyim imkanı sunuyor. Göreme’ye konuşlandırılan vincin ucunda sallandırılan salıncakla fotoğraf meraklıları, farklı bir tema ile sosyal medya paylaşımları yapıyor. 

SEYAHAT 17.10.2021, 12:17 17.10.2021, 12:21
Fotoğraf meraklılarının yeni adresi: Göreme’nin ortasındaki “vinç” 

Pandemiyle birlikte yurt içi turizmin gözdesi olan Kapadokya, sınırların açılmasıyla birlikte yabancı turistlerin de ilgi odağı olmaya devam ediyor. Son dönemlerde bölgede kıyafet ve tema üzerine kurulu olarak çekilen fotoğraflar için yetkililer harekete geçti. Bölgeye turist akınını yoğunlaştırmak isteyen yetkililer, sıcak hava balonlarının ortasına konuşlandırdıkları vinçten salıncak sallandırdı. 



Gökyüzü ve sıcak hava balonlarının ahengi  göz kamaştırıyor

Sıcak hava balonlarının ortasında gökyüzüne yükselen salıncak, günde yüzlerce kişiyi ağırlıyor. Gökyüzü ve balonların rengiyle ahengi yakalamak isteyen turistler, 45 dakika süren uçuş boyunca salıncak üzerinde onlarca fotoğraf çektirme imkanı buluyor. Fotoğraf çektiren herkesin ise tek bir amacı var: En güzel fotoğrafı çekmek. 



Bölgedeki fotoğrafçılar turistlere yardımcı oluyor 

Fotoğraf sanatçısı Burak Yıldırım, vinç ile kurulan salıncağın, turistlerin güzel kareler yakalamasında yardımcı olduğunu ifade ederek şunları kaydediyor: “Bölgede bir süredir arazi aracı, at arabası ve at üzerinde fotoğraf çekimleri yapılıyordu. Şimdi ise vinçten sallanan salıncaklarda çekim yapmak eklendi. Araziye kurdurduğumuz vinçteki salıncaktan çekimler yapmaya başladık. Bu tarz fotoğraflar oldukça rağbet görüyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler salıncakta fotoğraf çekilmek için sıraya giriyor. Vinç, turizm sektörüne adeta yeni bir soluk kattı. Sosyal medyanın da bu konuda büyük katkısı oldu. Eskiden gelin damat ve oldukça ünlü kişilerin fotoğrafları çekilirken artık ünlü ünsüz herkes gelip burada fotoğraf çektiriyor. İnsanlar yeniliğe çok açık ve her sene farklı bir yenilik görmek istiyorlar. Bu senenin modası da bu salıncak. Seneye ne olacak onu bilmiyoruz.” 



Fotoğraf açısına göre vincin yeri değiştiriliyor 

Turistlerden Tufan Doğan ise yeni akım hakkında şunları aktarıyor: “Burada eşine az rastlanır güzellikte fotoğraflar çekiliyor. Vinçten salıncak sallandırmak ise oldukça sıra dışı ve yaratıcı. Bazı arkadaşlar vinç kiraladı, biz de ondan faydalanıp çekim yapıyoruz. Salıncaklı fotoğrafları sosyal medyadan görenler hemen geliyorlar. İnsanlar, gördükleri fotoğrafları bize göstererek aynısını çektirmek istiyorlar.” 

8 senedir bölgede vinç operatörü olarak çalışan Siraç Dağ ise sabah erkenden bölgeye gelip vinci kurduklarını ve fotoğraf açısına göre vinci istenilen yere taşıdıklarını ifade ediyor. Vince bağlı salıncakta kırmızı elbisesiyle poz veren Reyhan Duru isimli vatandaş da sırf bu fotoğraf için Zonguldak’tan geldiğini ve bölgenin güzelliğinin büyük hayranı olduğunu kaydediyor. Duru, bölge ile ilgili şunlara değiniyor: “Herkes ömründe en az bir kez Kapadokya’yı görmeli. Burası oldukça özel bir yer. 2 sene önce geldiğimde buranın masalsı güzelliğine hayran kalmıştı. Burası insana huzur veriyor, hele balonları izlemek ayrı bir keyif.” 

Yorumlar (0)