Ekoturizmin bir numaralı adresi: Belek

Belek, Türkiye'nin Güney Akdeniz kıyısında plajları, termal kaplıcaları ve göz kamaştıran doğası ile vazgeçilmez bir tatil beldesidir.

SEYAHAT 27.12.2019, 19:50 27.12.2019, 19:52
Ekoturizmin bir numaralı adresi: Belek

Belek ve Antalya'nın tarihi ve doğal zenginliği, ziyaretiniz boyunca sizleri büyüleyecek ve her adımınızda güneş dalgaların üzerinde parladığını göreceksiniz. Belek'te her sezonun kendi güzelliği, tüm yıl boyunca eşsiz bir tatil deneyimi vaat ediyor. 

Zengin doğası ile Belek

Büyüleyici dağ tepeleri, çam ağaçları, okaliptüs ağaçları ve nehirleri ile yeşilin en güzel tonları arasında görsel bir şölen sunan Belek'te keyifli bir tatil için davetlisiniz. Canlı doğası, zengin flora ve hayvan çeşitliliği ile popüler destinasyonlardan biri olan Belek, doğası ve çevre dostu tesisleri sayesinde ekoturizmin saf bir mucizesidir. Zengin florası ile doğal bir harika olan Belek, çok çeşitli doğal yaşamlara sahiptir.

Bölgedeki ormanlar kum tepelerini kaplıyor ve en büyük bitki örtüsünü oluşturuyor. Akdeniz çam ormanları, bölgenin endemik bitkileri olarak bilinir. Buna ek olarak, yoğun çam ormanları altında, deniz seviyesine inerken Akdeniz çalıları ve bodur bitki örtüsü vardır. Bu ormanlar çiçek ve fauna bakımından oldukça zengindir. 

Nerede kalınır? 

Her türlü lüks ve konfor ihtiyacına cevap veren Belek otelleri, misafirlerine birinci sınıf bir hizmet de vaat ediyor. Akdeniz'in derin mavi kıyılarının hemen yakınında doğanın en güzel renkleri içinde yer alan 47 şık otel sizleri ağırlamayı bekliyor.

Belek, golf tesisleri, Mavi Bayrak ödüllü plajları ve spa-sağlık merkezleri ile uluslararası standartlarda tam donanımlı lüks otelleri ile her mevsim ideal bir tatil beldesidir. 55 bin yatak kapasiteli hem sezonda hem de sezon dışında binlerce turiste ev sahipliği yapan Belek, ultra lüks VIP villaları ile oldukça popülerdir.

Yemekleri ve ödüllü şarabı

Çeşitli tarım ürünleri sayesinde Belek, evlerde ve restoranlarda sebze ve zeytinyağlı yemekleri bulabileceğiniz bir yerdir. Bölgede her mevsim taze ve kaliteli ürünlerin yetiştirilebileceği ve onların sunulabileceği birçok seçkin restoran bulunmaktadır. Çoğunlukla otellerin bir parçası olan alakart restoranlar, yerel ürünlerle hazırlanan lezzetler sunmaktadır.Bölge, dünyanın en önemli sebze ve zeytinyağı üreticilerinden biridir ve ulusal ve uluslararası ödüllere layık şarap üretimi de vardır. Belek, taze sebze yemekleri ve kaliteli şaraplarla eşsiz bir gastronomi deneyimi vaat ediyor.

Yorumlar (0)