Dağların arasındaki Pülümür Vadisi, ziyaretçilerine doğa şöleni yaşatıyor!

Tunceli’ye yaklaşık 66 kilometre uzaklıkta bulunan ve her mevsim bambaşka bir güzellik içerisinde ziyaretçilerini selamlayan Pülümür Vadisi, ziyaretçilerini bekliyor. Doğal güzelliğinin bahar ve kış dokularıyla buluştuğu vadide, göz alıcı bir canlılık oluşmaya başladı.

SEYAHAT 10.03.2021, 14:35 11.03.2021, 10:46
Dağların arasındaki Pülümür Vadisi, ziyaretçilerine doğa şöleni yaşatıyor!

Yaklaşık üç bin rakımlı sarp dağların arasında yer alan ve Tunceli ilk merkezine 1 saat 16 dakikalık uzaklıkta bulunan Pülümür Vadisi, hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Hem bahar hem de kış dokularının bir araya gelmesiyle beraber doğal güzelliğinin daha da can alıcı bir hale geldiği vadide, dört mevsimlik bir renklilik oluştu.Doğal güzelliyle yılın her ayı ziyaretçilerini ağırlayan Pülümür Vadisi; Munzur, Hel, Yılan, Sülbüs ve Zel dağları arasında yer alıyor.

Yöre halkı ve çevre illerden ziyaretçiler geliyor

Adeta ziyaretçilerine saklı bir cennetin kapılarını açan vadi doğal güzellikleri, şelaleleri, akarsuları ve yaban hayvan hayatının bunmasıyla beraber zevkli dakikalar geçirtiyor.  Pülümür Vadisi, Tunceli’nin en büyük vadisi olarak dikkat çekerken, Kocakoç köyünden başlayarak adını verdiği Pülümür ilçesine kadar uzanıyor. Vadiyi yöre halkının yanında, çevre illerden de oldukça çok yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor. Ayrıca vadide, yaban hayvanları da bulunuyor. Nesli koruma altında olan ve avlanması yasak olan yaban keçilerini bünyesinde barındıran Pülümür Vadisi, belirli alanlarda açan çiçeklerleri ve renkli dereleriyle görsel şölen oluşturuyor.

Bahar ve kış güzellikleri bir arada

Zengin florası, bakir doğası, biyolojik çeşitliliği ve tarihi güzellikleriyle göz kamaştıran Pülümür Vadisi, dağın yamacında kayaların oyularak yapıldığı "Gelin Odaları" ile de turistik açıdan önemli bir durum yaşıyor. Ayrıca sürekli su damlaması nedeniyle "Ağlayan Kayalar" olarak ad verilen bir doğal oluşumun da bulunduğu vadide, Pülümür Çayı üzerinde kurulmuş olan "Hatun Köprüsü" adında bir yapı da bulunuyor. Sürü halinde gezen yaban keçilerinin görsel şölen oluşturduğu Pülümür Vadisi’nde hem bahar hem kış güzelliklerinin buluşmasının heyecanı da yaşanıyor.

Yorumlar (0)