Karamollaoğlu: İstanbul Sözleşmesi kadına şiddeti daha da artırdı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ‘İstanbul Sözleşmesi’ni eleştirerek sözleşmenin kadına yönelik şiddeti önlemekten çok daha da artırdığını söyledi.

SİYASET 10.03.2021, 14:41 11.03.2021, 10:10
Karamollaoğlu: İstanbul Sözleşmesi kadına şiddeti daha da artırdı

Parti genel merkezinde haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Karamollaoğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin kadına yönelik şiddeti 10 kat daha fazla artırdığını ifade etti.

“Ülkemizde kadına yönelik şiddet artıyor”

Türkiye’de kadına yönelik şiddetin son dönemlerde daha fazla arttığına dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bu konuda gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.

Karamollaoğlu, "Annelerimizin, eşlerimizin, kızlarımızın kendilerini güvende hissederek geleceklerinden emin bir şekilde yaşaması için çalışma yapılması şarttır. Eğitim hayatı başta olmak üzere diğer tüm alanlarda gerekli düzenlemeleri yaparak bu şiddetin önüne geçmek zorundayız.” dedi.

“Sözleşmeyi kabul ettik de ne oldu?”

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi'ni kabul etmesinden sonra kadına yönelik şiddetin daha da arttığına işaret eden Temel Karamollaoğlu, “Yalnızca kanunlar çıkararak bu şiddet önlenemez. Toplumda da gerekli adımlar atılmalı. Son zamanlarda kadın cinayetleri almış başını gidiyor. Ben başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasileri ve kadın örgütlerini bu konuya yanaşmaya çağırıyorum. Öte yandan iktidarın ekonomide beklenilen başarıyı gösterememesi de bu problemlere yol açıyor.” diye konuştu.

Yorumlar (0)