Burdur’da bulunan Yarışlı Gölü’nde, görsel şölen yaşandı!

Burdur’a yaklaşık 39 kilometrelik bir uzaklıkta bulunan ve Yeşilova ilçesine bağlı olan Yarışlı Gölü, su kaynaklarının azalması nedeniyle neredeyse bir kuraklık yaşıyor. Ancak yukardan görüntülenen büyülü gölün, ilginç görüntüler oluşturduğu görüldü. 

SEYAHAT 15.04.2021, 17:52
Burdur’da bulunan Yarışlı Gölü’nde, görsel şölen yaşandı!

Sonbahar ve kış aylarında özellikle ilginç görüntülere sahne olan Yarışlı Gölü’nde sular çekilmeye başlandı. Burdur il merkezine yaklaşık 39 kilometrelik bir mesafede bulunan ve Yeşilova ilçesine ise 23 kilometre uzaklıktaki Yarışlı Gölü, kuralı yaşamaya başladı. Göle giren su kaynaklarının azalması nedeniyle suyu çekilen göl, havadan görüntülendiğinde adeta bir ağacı andırmaya başladı.


Drone ile fotoğraflandı

Drone ile görüntülendiğinde görüsel şölen oluşturduğu fark edilen büyülü göl Kocapınar, Yarışlı, Düğer ve Harmanlı köyleri arasında bulunuyor.16 kilometrelik bir genişliğe sahip olan göl, havadan neredeyse bir sonbahar ağacına benzemeye başladı.


4 metrelik bir derinliğe sahip Yarışlı Gölü, renkli halleriyle doğa fotoğrafçılarının da ilgisini çekmeye başladı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur 6. Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Tamer Yılmaz, drone ile gölün bir fotoğrafını çekti. Fotoğraf, sosyal medyada oldukça dikkat çekti.



Bünyesinde sodyum, fosfat, sodyum sülfat ile klorür bulunduran Yarışlı Gölü, yağmur sularının yanı sıra pınarlar ve kadınca suyu ile Başkıyu Çayı’ndan da beslenerek yaşamaya çalışıyor.Dere yataklarında dişli sazan balığının görülebildiği göl, yaz mevsiminde sıcaklık nedeniyle kuruyor ve adeta bir bataklığa benziyor.

Yorumlar (0)